У ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ вчергове засідала Вчена рада

28 травня Вчена рада Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ провела чергове засідання.

Засідання відкрив ректор Степан Черничко, який спершу привітав учасників зібрання, а потім ознайомив їх із порядком денним.

Спершу секретар Вченої ради Олександр Берґгауер відзвітував про виконання рішень Вченої ради та наказів ректора і президента ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ. У своїй доповіді окрему увагу приділив важливості виконання поточних завдань та дотримання термінів їх реалізації.

Потім Степан Черничко у рамках розгляду наступного питання порядку денного доповів про акредитацію освітніх програм.

Згодом відповідальний секретар Приймальної комісії Аттіла Товт коротко розповів про організацію вступної кампанії.

Опісля цього слово взяла завідувачка відділу контингенту студентів ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Жужанна Фізеші.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Наступим питанням, яке розглянули учасники зібрання, став графік наступного навчального року, а потім під головуванням проректор з навчально-методичної роботи ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Адальберта Раца проголосували за затвердження та оновлення положень.

Далі Вчена рада заслухала звіт голови Ради із забезпечення якості вищої освіти ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Імре Сакала про результати опитування роботодавців випускників навчального закладу.

У рамках розгляду наступного порядку денного проректор з наукової роботи та питань якості освіти ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Дюла Фодор підняв питання про встановлення еквівалентності документів про освіту, що видані за кордоном викладачам угорського відділення кафедри філології – Одел Гал та Рейці Матей.

Крім того, Вчена рада затвердила п’ятий номер наукового журналу «Acta Academiae Beregsasiensis, Philologica» під головуванням завідувачки кафедри філології Аніко Берегсасі.

Опісля цього розглянули питання науково-методичних видань на основі подань кафедр та науково-дослідних центрів, яке висвітлив проректор Дюла Фодор. За його словами, 60 викладачів семи кафедр взяли участь у курсах підвищення кваліцікації та програмах мобільності. У рамках розгляду порядку денного Вчена рада проголосувала за затвердження кредитів співробітників ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ за результатами професійного розвитку та проходження курсів підвищення кваліфікації.

Наприкінці засідання учасники наради за пропозицією заступниці завідувача кафедри педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладом освіти Єви Гуттерер затвердили оновлену освітньо-професійну програму «Початкова освіта» (рівень вищої освіти: другий (магістерський)).

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Аніта Курмай

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar