У ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ відзначили Міжнародний день студентського спорту

19 вересня в Спортивно-оздоровчому центрі Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ влаштували змагання до Міжнародного дня студентського спорту, в яких взяли участь студенти Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ (ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ), Фахового коледжу Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ (Фахколедж) та ПЗ «Закарпатський угорський ліцей з угорською мовою навчання» (ЗУЛ). Захід відначився захопливою та запеклою боротьбою, а наступного дня, у пятницю 20 вересня, відбулася урочиста церемонія нагородження переможців, де кожен отримав свої довгоочікувані грамоти та трофеї.

Програма дня спорту була доволі насичена:

Захід розпочався о 15:00 із розминки, в якій з ентузіазмом взяли участь як студенти, так і викладачі навчальних закладів-учасників змагань.

  • 15.15 – Чемпіонат з футболу серед команд ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ та Фахколеджу

У першому мачті на полі зійшлися команди ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ та Фахколеджу. У напруженій боротьбі за першість перемогу здобула команда ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ.

  • 15.50 – Турнір з волейболу серед дівчат

У турнірі з волейболу серед дівчат взяли участь три команди: ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ, Фахколеджу та ЗУЛ. За результатами матчу першість виборола команда Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ, друге місце посіла команда Фахколеджу, а третє – ЗУЛ.

  • 16.30 – Футбольний матч серед команд ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ та викладачів

Оскільки студенти ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ здобули перемогу у футбольному матчі проти команди Фахколеджу, їм випала можливість довести свою майстерність в особливому двобої з командою викладачів. Динамічна гра студентів не обійшлася без тріумфу: команда студентів вийшла з матчу переможцями.

  • 16.45 – Турнір з волейболу серед команд хлопців Фахового коледжу ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ та Фахколеджу

Хлопці теж не пасли задніх: у запеклому волейбольному матчі зустрілися команди Фахколеджу та ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ. Зрештою, команді ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ вдалося вибороти перемогу.

  • 18.45 – Волейбольний матч команди викладачів та студентів

Завершальним матчем дня спорту став вихід на волейбольний майданчик змішаної команди викладачів та студентів, у складі якої свою майстерність демонстрували 3 дівчини та 3 юнаки. Під час гри викладачі довели свою компетентність не лише в навчальних аудиторіях, а й на спортивному майданчику, отримавши зрештою перемогу в турнірі.

Запекла боротьба, спортивних дух

Впродовж усього дня панувала напружена та водночас захоплива боротьба, а боротьба за першість між студентами та викладачами була і справді запеклою, кожен матч був просякнутий спортивним духом. Особливих результатів досягли футбольна та волейбольна команди ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ, яким вдалося здобути одразу кілька перемог. Команда викладачів теж не залишилася непоміченою, але у фінальних матчах продемонструвала справжню міць, зігравши на вищому рівні і виборивши титул переможця.

Особливий гість

У заході взяв участь і ректор ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Степан Черничко, який долучився до участі у футбольних матчах у ролі воротаря. Ректор своєю майстерною грою посприяв успіху команди викладачів, відзначившись кількома вражаючими сейвами під час матчів, чим викликав шквал бурхливих оплесків від глядачів.

Міжнародний день університетського спорту ознаменувався не лише спортивними змаганнями, але й обміном враженнями. Захід засвідчив силу спорту, яка згуртовує студентів та викладачів різних навчальних закладів.

Олександр Пінте,
кореспондент спортивного відділу Студентського самоврядування ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar