У ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ влаштували День кафедри біології та хімії

10 жовтня у Великих Берегах, у ботанічному саду імені Йосипа Сікури кафедра біології та хімії Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ провела традиційний день кафедри.

Подібно до попередніх років, організацію та проведення заходу доручили студентам четвертого курсу спеціальності «Біологія та здоров’я людини».

Учасників заходу, насамперед першокурсників, привітала завідувачка кафедри Ержебет Когут, яка коротко ознайомила присутніх з історією та значенням ботанічного саду, а також розповіла про напрямки діяльності саду. Новоспечені студенти оглянули територію ботанічного саду, ознайомилися з музейними фондами рослин, відвідали головну будівлю ботанічного саду, будинок-музей та місцеву філію ПЗ «Дитяча школа мистецтв угорського народу „Туліпан Танода”», де проводяться різноманітні культурні, фольклорні та традиційні заходи.

Захід продовжився грою «знайомство», під час якої студенти мали змогу ближче познайомитися один з одним, своїми однокурсниками та викладачами. За традицією, студенти 4 курсу висадили дерево, вид якого обрали вони самі. Наприкінці дня старшокурсники поділилися корисними порадами з першокурсниками, показали старі фотографії, зроблені під час попередніх екскурсій та спільних програм. Тим часом умілі ручки взялися за приготування бограча, аби пригостити всіх присутніх та провести час разом.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Зустріч стала чудовою нагодою для згуртування колективу та об’єднання студентів різних курсів.

Користуючись нагодою, хочемо висловити подяку студентам випускних курсів та їхньому куратору Іштвану Гаднадю за організацію цього цікавого заходу, а також керівництву Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ за надання транспорту для поїздки до місця проведення зустрічі.

Габріелла Такач

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar