Участь дівочої команди Центру гандбольної майстерності “ГЕНІУС” у гандбольному та культурному фестивалі «Без кордонів» в м. Ада

Вже третій рік Благодійний фонд «ГЕНІУС» керує 19 центрами гандбольної майстерності, де займається понад 600 дітей, і використовує всі можливості представити талановитих закарпатських гандболістів.

22-24 серпня у сербському місті Ада відбувся гандбольний та культурний фестиваль «Без кордонів». У віковій групі до 14 років у турнірі змагалися 8 команд дівчат – Ада, Берегове, Дунайська Стреда, Спортивний Клуб Ференцварош, Гайдунанаш, Надьканіжа, Парціум, Одорхею-Секуєск, та 4 команди хлопців – Ада, Дабаш, Спортивний Клуб Ференцварош та Одорхею-Секуєск.

Фестиваль відзначив 90-річчя існування жіночого гандболу в Аді, з нагоди чого відбулося декілька культурних програм. Під відкритим небом виступили гурти Határtalanul, Storyum, Freddie, Perpetum Mobile та ін.

Під час змагань закарпатська команда брала участь у товариських матчах і виступила на відмінно. 23 серпня 2024 року вони змагалися з командою «Ада Б», де здобули впевнену перемогу з рахунком 18:6. 24 серпня 2024 року вони грали проти «Надьканіжі», але цей матч завершився поразкою закарпатців.

Тренери команди Каталін Касоні та Сільвія Боргато наполегливо працювали над успіхом юних талантів. Досвід, отриманий під час турніру, додасть команді додаткового поштовху протягом навчального року.

Фестиваль гандболу «Без кордонів» став чудовою можливістю для команд з різних регіонів порівняти свої вміння та подружитися.

Вітаємо закарпатську команду «ГЕНІУС» з досягнутим результатом!

Дякуємо тренерам за підготовку, а організаторам за запрошення!

Участь у турнірі відбулася за підтримки Угорської гандбольної асоціації.

Наталія Вароді,
директорка Благодійного Фонду «ГЕНІУС»

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar