Вчена рада ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ провела чергове засідання

26 червня відбулося планове засідання Вченої ради Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці II.

Засідання відкрив секретар Вченої ради ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Олександр Берґгауер, який спершу привітав учасників зібрання, а потім ознайомив їх із порядком денним.

Спершу Олександр Берґгауер відзвітував про виконання рішень Вченої ради та наказів ректора і президентки ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ. У своїй доповіді окрему увагу приділив важливості виконання поточних завдань та дотримання термінів їх реалізації.

Потім присутні розглянули питання про присвоєння вчених звань викладачам ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ, кандидатуру яких висунув проректор з наукової роботи та питань якості освіти Дюла Фодор. Зокрема, Вчена рада проголосувала за затвердження кадидатів на отримання звання доцента викладачці кафедри історії та суспільних дисциплін Єлізаветі Молнар Д., викладачці кафедри педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладом освіти Каталін Поллоі, а також викладачам англійського відділення кафедри філології – Катерині Фодор та Володимиру Банясу.

Потім Дюла Фодор звітував про процес акредитації освітніх програм, наголосивши, що ОП «Хімія» отримала акредитацію на 5 років, а ОП «Біологія» та «Історя й археологія» проходитимуть перевірку на предмет відповідності лише наступного року.

У рамках розгляду наступного питання порядку денного юрист ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Андрій Моца поінформував присутніх про Про порядок проведення базової загальновійськової підготовки громадян України, які здобувають вищу освіту.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Опісля відповідальний секретар Приймальної комісії ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Аттіла Товт розповів про організацію вступної кампанії, а потім присутні під головуванням Аттіли Товта затвердили зміни до Правил прийому до закладу вищої освіти «Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці» у 2024 році.

Далі Вчена рада заслухала звіт завідувачки відділу контингенту студентів ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Жужанни Фізеші про хід підготовки дл екзаменаційної сесії.

Потім під головуванням проректора з навчально-методичної роботи ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Адальберта Раца присутні проголосували за затвердження та оновлення положень, а також каталогу вибіркових дисциплін на 2024/2025 навчальний рік.

Потім Олександр Берґгауер ознайомив присутніх з проєктом річних звітів структурних підрозділів ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ.

Крім того, Вчена рада затвердила п’ятий та шостий номери наукового журналу «Academiae Beregsasiensis. Economics» під головуванням завідувача кафедри бухгалтерського обіку і аудиту Роберта Бачо.

Опісля цього розглянули питання науково-методичних видань на основі подань кафедр та науково-дослідних центрів, яке висвітлив проректор Дюла Фодор. За його словами, 37 викладачів семи кафедр взяли участь у курсах підвищення кваліцікації та програмах мобільності. У рамках розгляду порядку денного Вчена рада проголосувала за затвердження науково-методичних видань на основі подань кафедр та НДЦ.

Завершальним етапом засідання стала церемонія вручення сертифікатів про присвоєння вченого звання «доцент», які вручила президентка ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ викладачці кафедри педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладом освіти Іветті Депчинській, викладачці кафедри математики та інформатики Юлії Петечук та викладачу англійського відділення кафедри філології Василю Сіладі.

Аніта Курмай

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar