Відбулася співбесіда на отримання права проживання у гуртожитку імені Ференца Кельчеї

Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці II (ЗУІ ім. Ф. Ракоці II) оголосив конкурс на отримання стипендії на 2024-2025 навчальний рік, що покриватиме вартість проживання в Гуртожитку імені Ференца Кельчеї (ГФК).

Основці цілі функціонування Гуртожитку: здійснювати управління молодими науковцями та надавати професійну підтримку студентам Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ (в галузі природничих та гуманітарних наук), а також забезпечувати їх усіма необхідними умовами для професійного розвитку, що дозволить їм досягти визначних результатів у навчанні. Метою організації є сприяння функціонуванню фахових воркшопів, відповідно до сфер інтересів студентів та місії і стратегічних цілей ЗУІ ім. Ф. Ракоці II, які сприятимуть професійному та академічному зростанню студентів.

Правом на проживання у гуртожиток можуть скористатися студенти ЗУІ 1-4 курсів бакалаврату та 1-2 курсів магістратури, які навчаються за денною формою навчання на одній із запропонованих спеціальностей ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ.

Учасники студентської спільноти ГФК повинні взяти участь в обов’язкових воркшопах та воркшопах на вибір.

  • Обов’язкові воркшопи: Дослідження питань, пов’язаних з національними меншинами.

Воркшопи на вибір:

  • Педагогіка та психологія;
  • Література та культурологія;
  • Природничі науки;
  • Комп’ютерні науки та аналіз даних;
  • Політологія та соціальні науки;
  • Регіональний розвиток.

Співбесіда на отримання права поселення в гуртожиток відбулася 23 серпня.

З вітальним словом до присутніх звернувся заступник завідувача кафедри історії та суспільних дисциплін та директор Гуртожитку імені Ференца Кельчеї Ференц Молнар.

«Ми запровадили стипендіальну програму на поселення в Гуртожитку імені Ференца Кельчеї минулого року. Ми раді, що вона користується великим попитом. Окрім воркшопів, наші студенти мали змогу взяти участь у різноманітних екскурсіях, які збагатили їх не лише знаннями, але й подарували їм незабутні враження»,

– зазначив він. За його словами, цього року скористалися правом стати лауреатом стипендії висловили намір більше студентів, ніж число квотних місць, тож пройти співбесіду мали змогу 34 з 58 претендентів. Крім того, директор гуртожитку ознайомив кандидатів з правилами техніки безпеки.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Після вітальної промови в центрі уваги опинилися студенти. Під час співбесіди студенти представили себе та розповіли, що спонукало їх подати заявку на отримання стипендії імені Ференца Кельчеї.

Рівень підготовленості кандидатів оцінюватиме приймальна комісія, про рішення якої кандидатів будуть повідомлять наступного тижня.

A. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar