Відбулося засідання вченої ради інституту Ракоці

27 серпня відбулося чергове засідання вченої ради Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ.

Засідання відкрив Степан Черничко, ректор нашого інституту, який привітав членів ради, а потім представив питання порядку денного.

Спочатку секретар вченої ради Олександр Бергхауер представив план роботи ради на перший семестр 2024-2025 навчального року, а потім розповів про виконання рішень ради та указів президента та ректора. У своєму виступі він наголосив на виконанні розпоряджень щодо поточних завдань та термінів їх виконання.

Наступним пунктом порядку денного засідання ради була доповідь Атілли Товта, відповідального секретаря приймальної комісії інституту, про діяльність Приймальної комісії та вступну кампанію 2024 року.

Слідом за ним виступив ректор Степан Черничко, який звернув увагу на підготовку до акредитації навчальних програм.

Після цього проректор Адальберт Рац поінформував членів ради про нові правила акредитації.

Наступним пунктом порядку денного була доповідь Каталін Шовш, директорки Фахового коледжу ЗУІ, про нові правила акредитації коледжів, професійних навчальних закладів.

Далі, після доповіді заступниці завідувача кафедри педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладом освіти Єви Гуттерер, присутні проголосували про започаткування нових освітніх програм та затвердили проєктні групи.

Наступним пунктом порядку денного було затвердження нових узгоджених (double degree) освітніх програм.  Також були  затверджені Концепції освітньої діяльності на рівні професійно-технічної освіти.

Після цього Андрій Моца, юрист інституту, розповів про можливості дуальної форми навчання.

Наступним питанням порядку денного стало обговорення членами вченої ради питання підготовки до 2024-2025 навчального року. Під керівництвом проректора з навчально-методичної роботи Адальберта Раца затверджено структуру 2024-2025 навчального року, затверджено дані про відповідність освітньої та/або професійної кваліфікації науково-педагогічних працівників кожному освітньому компоненту, що забезпечують. Затверджено дані про показники рівня наукової та професійної активності науково-педагогічних працівників, навчальне навантаження (норм часу) науково-педагогічних і педагогічних працівників. Також були затверджені дані про закріплення освітніх компонентів (дисциплін, практик) за кафедрою та викладачами на 2024/2025 навчальний рік, гаранти ОП та групи забезпечення, куратори академічних груп на 2024/2025 навчальний рік.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Після цього проректор Іван Чизмар надав інформацію про стан інфраструктури інституту та готовність з точки зору охорони праці та під його керівництвом присутні затвердили прикріплення аудиторій до кафедр.

Після нього виступила Габріелла Рейплік, завідувачка відділу кадрів ЗУІ, яка доповіла про рекомендації конкурсної комісії щодо конкурсного відбору науково-педагогічних кадрів.   Крім того, була подана інформація щодо закінчення терміну контрактів деяких науково-педагогічних працівників.

Надалі учасники під керівництвом Адальберта Раца дали згоду на читання лекцій НПП без наукового ступеня та/або вченого звання. Потім проректор розповів про особливості організації навчального  в умовах воєнного стану.

В ході розгляду наступного питання порядку денного члени ради під керівництвом Андреї Молнар, завідувачки секретаріату ЗУІ, затвердили план заходів закладу на 1-й семестр.

Після цього Імре Сакал, голова Ради із забезпечення якості освіти ЗУІ, розповів про результати організованого в інституті опитування студентів, під його керівництвом члени затвердили річний план опитування учасників освітнього процесу.

За ним виступив Адальберт Рац, під керівництвом якого присутні оновили та затвердили представлені положення. Також присутні мали змогу прослухати доповідь проректора про  використання електронних залікових книжок на перших курсах бакалаврату та магістратури.

Після цього проректор Дюла Фодор поінформував присутніх про професійні досягнення та підвищення кваліфікації педагогічного та наукового складу Закарпатського угорського інституту ім. Ференці Ракоці ІІ, були затверджені кредити отримані під час вищеназваної діяльності.

Наступним питанням порядку денного було затвердження науково-методичних видань на основі подань кафедр та НДЦ.  Рада затвердила подані науково-методичні матеріали.

Наприкінці засідання Ібоя Самборовскі Нодь, викладачка кафедри історії та суспільних наук, Ірина Повлін, Степан Коложварі та Іштван Гаднадь, викладачі кафедри біології та хімії, отримали свідоцтва про присвоєння вченого звання доцента від ректора нашого закладу, Степана Черничка.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Аніта Курмай

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar