Вихідні з розвитку талантів та підготовки до олімпіад з біології, хімії та географії у Великодоброньській лісовій школі та науково-дослідній базі інституту Ракоці

За організації Благодійного фонду «ГЕНІУС» цього року вже вдев’яте протягом трьох вихідних – 30 серпня-1 вересня 2024 року, 22-24 листопада 2024 року, 6-8 грудня 2024 року в Закарпатському угорському інституті ім. Ференца Ракоці ІІ та Великодоброньській лісовій школі та науково-дослідній базі інституту Ракоці проходять вихідні з розвитку талантів та підготовки до олімпіад з біології, хімії та географії.

Метою програми є підготовка до Олімпіади Карпатського басейну імені Дьордя Гевеші з хімії, Олімпіади імені Отто Германа з біології та Олімпіади ім. Пала Телекі з географії та геології, які відбудуться в Угорщині. Крім того, вихідні надають студентам чудову можливість поглибити та розширити свої знання та продовжити розвиток своїх навичок у цих галузях. Подія служить не лише для підготовки до олімпіад, а й надихає та мотивує молодих людей займатися природничими науками з пристрастю та відданістю.

Запрошення на захід отримали учні, які брали участь в олімпіадах, організованих Закарпатським угорськомовним педагогічним товариством – олімпіаді з хімії імені Альберта Сент-Дьордьі (7 клас), олімпіаді з біології імені Антала Маргіттаі (6-7 класи) та олімпіаді з природничих наук та географії (6-7 класи) та досягли найкращих результатів, довівши свою схильність до хімії, біології та географії. Як і в попередні роки, учасники отримали поіменне запрошення, після чого про свій намір взяти участь заявили 20 учнів (6 біологів, 6 хіміків та 8 географів) з таких навчальних закладів:

Заклад Чисельність
1. Берегівський ліцей імені Лайоша Кошута 3
2. Гутівська гімназія 1
3. Жнятинська гімназія 1
4. Карачинський греко-католицький ліцей імені єпископа Олександра Стойки 1
5. Малодоброньський ліцей 1
6. Мукачівська спеціалізована школа I-III ступенів №3 ім. Ф.Ракоці II 1
7. Великоберезький реформатський ліцей 1
8. Великодоброньський реформатський ліцей 4
9. Великогеєвецька гімназія 3
10. Виноградівська загальноосвітня школа I-III ступенів №3 імені Жігмонда Перені 1
11.  Шомівська гімназія 1
12. Ужгородський ліцей імені Дойко Габора 2
  Всього 20

Ініціатор програми та професійний керівник, – д.м.н. Ержебет Когут, завідувачка кафедри біології та хімії Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ, яка займається сприянням розвитку талантів і популяризації природничих наук і має багаторічний досвід у сфері викладання біології. Їй допомагають викладачки інституту Єва Бак (кафедра біології та хімії ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ) та Маріанна Сейкель (кафедра географії та туризму ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ). Їх спільна робота дає змогу програмі забезпечити якісну підготовку учнів, які таким чином можуть поглибити свої знання та підготуватися до викликів олімпіад.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Програма реалізується за підтримки Уряду Угорщини, Державного секретаріату з питань національної політики Офісу Прем’єр-міністра Угорщини та Фонду ім. Габора Бетлена.

Благодійний фонд «ГЕНІУС»

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar