Викладач кафедри історії та суспільних дисциплін Юрій Данч здобув науковий ступінь доктор філософії

На кафедрі історії та суспільних дисциплін чергове досягнення: викладач Юрій Данч став доктор філософії.

10 травня 2024 року наш колега з відзнакою (summa cum laude) захистив дисертацію на тему «Епідемія холери 1831 року в королівських комісарських округах Жигмонда Перені» в Докторській школі історичних та етнографічних наук, що діє при Дебреценському університеті.

У своїй роботі Юрій Данч на основі малодосліджених до цього часу архівних джерел представив механізм подолання кризової ситуації, що дає більш глибоке уявлення про соціальні та адміністративні умови, що існували на початку 19 століття, а також про складний період професійної діяльності одного з найвидатніших угорських політиків тієї епохи. Науковим керівником дисертації став доцент Дебреценського університету Ференц Велкей, а опонентами – доцент Мішкольцького університету Чаба Фазекаш і ад’юнкт-професор Університету імені Етвеша Лоранда Томаш Мелкович.
До складу спеціалізованої фахової комісії увійшов і заступник завідувача кафедри історії та суспільних дисциплін, доцент ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Федір Молнар.

З текстом дисертації можна ознайомитися за посиланням.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Вітаємо нашого колегу з успішним захистом дисертації! Бажаємо подальших успіхів на викладацькій та науково-дослідницькій ниві!

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar