Викладачі ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ стали опонентами на захисті дисертацій на здобуття наукового ступеня

Двоє викладачів Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ взяли участь у захисті дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD).

Ректор ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Степан Черничко та викладачка кафедри філології Вікторія Ференц взяли участь у публічному захисті дисертації аспіранта з Тунісу Ібтессема Смарі (https://doktori.hu/index.php?menuid=192&lang=HU&sz_ID=28685&popup=1).

Ібтесем Смарі свою докторську дисертацію «The Role of Language in Shaping National Identity in Post-Revolutionary Tunisia» («Роль мови у формуванні національної ідентичності в Тунісі в постреволюційному періоді»), написану англійською мовою, підготував в Докторській школі мультилінгвістики, що діє при Веспремському університеті Паннон (https://mds.htk.uni-pannon.hu/en/). Степан Черничко був одним з рецензентів (опонентів) дисертації, а Вікторія Ференц брала участь у публічних дебатах як членкиня екзаменаційної комісії, якій надається право голосу (https://mds.htk.uni-pannon.hu/en/main-page/209-phd-defense-ibtissem-smari).

У дисертації розглядалося питання національної та мовної ідентичності населення Тунісу з соціолінгвістичної та лінгвополітичної точки зору. За результатами публічних дебатів та дискусії англійською мовою, екзаменаційна комісія визнала дисертацію підготовленою відповідно до професійних вимог до кандидатських дисертацій, відтак, захист завершився прийняттям позитивного рішення про присудження наукового ступеня доктора філософії (PhD).

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar