Викладачі ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ взяли участь у професійному заході «Тренінг для угорських дитячих психологів зарубіжжя»

 Днями викладачі кафедри педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладом освіти Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ та співробітники психологічної служби – Емьовке Бергхауер-Олас та Ільдіко Греба – взяли участь у престижному професійному семінарі «Тренінг для угорських дитячих психологів зарубіжжя», що проходив у Будапешті. Організаторами тренінгу стали Державний секретаріат з питань національної політики Офісу прем’єр-міністра, дитяча лікарня «Бетесда» та Асоціація закладів охорони здоров’я Угорщини. Під час тренінгу обговорювалися такі актуальні теми, як лікування нейророзвиткових розладів, методи подолання кризи горя та застосування сучасних технологічних інструментів у терапевтичній практиці.

Запрошені лектори поділилися своїм досвідом роботи і знаннями у сфері дитячої психології та охорони психічного здоров’я під час пленарних лекцій та інтерактивних воркшопів. Особливу увагу приділяли таким аспектам, як засоби кризової інтервенції в дитячому віці, використання VR-технологій з метою відволікання уваги та зменшення вираженості больових відчуттів, а також застосування експресивних методів у сімейній терапії.

Знання та досвід, якими збагатилися учасники тренінгу, допоможуть зміцнити напрямок діяльності з охорони психічного здоров’я в нашому навчальному закладі та дадуть змогу підвищити ефективність надання психологічної допомоги нашим студентам та їхнім сім’ям.

Співробітники кафедри та Псилогічної служби

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar