Закарпатські школярі – серед найкращих на олімпіадах Карпатського басейну

6-8 червня 2024 року Угорське товариство природничих наук (УТПН) організувало фінал 34 олімпіади Карпатського басейну з біології імені Германа Отто, який відбувся на базі Національного парку «Фертев-Ганшаг» у селі Сарровд.

Закарпаття на престижному конкурсі представляли учениця 7 класу Берегівського ліцею імені Габора Бетлена Естер Гогола та учень 8 класу Вербовецького ЗЗСО Кріштоф Секей. Тішимося, що Кріштофу Секелі у боротьбі з 34 фіналістами вдалося посісти третє місце, а його роботу журі нагородило спеціальним призом.

З-поміж олімпіад УТПН серед школярів Карпатського басейну наші учні взяли участь не лише у фіналі олімпіади з біології імені Германа Отто. Фінал 32 олімпіади Карпатського басейну з географії імені Телекі Пала відбувся 10-12 травня 2024 року в Егерському католицькому університеті імені Кароля Естергазі, де Закарпаття представляв учень 8 класу Шомської гімназії Бенце Баркасі. 35 олімпіаду Карпатського басейну з хімії імені Дьєрдя Гевеші провели 25 травня 2024 року також у Католицькому університеті імені Кароля Естергазі. Свої знання з хімії демонстрував учень 8 класу Берегівської гімназії імені Ганни Горват Акош Олас.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Подібно до попередніх років, цьогоріч також до фіналів олімпіад на базі Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ (ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ) благодійний фонд «ГЕНІУС» та Закарпатське угорськомовне педагогічне товариство (ЗУПТ) організували кількатижневі підготовчі вікенди, під час яких учні мали змогу ретельно підготуватися до олімпіад. У рамках вихідних паралельно з біологією проходили підготовчі заняття до олімпіади з хімії імені Дьєрдя Гевеші та олімпіади з географії імені Пала Телекі, в якій взяли участь учні, що досягли визначних результатів на районних та обласних олімпіадах з цих предметів. Призові місця, спеціальні призи та участь у цих олімпіадах свідчать про любов дітей до природничих наук та високий рівень підготовки до змагань, що стало можливим завдяки підготовчим вікендам.

Користуючись нагодою, висловлюємо подяку благодійному фонду «ГЕНІУС» та ЗУПТ за підтримку, а викладачам кафедр біології та хімії, а також географії та туризму ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ – за участь у процесі підготовки студентів до конкурсів.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar