Завершилися 10 Національні збори угорців

17-20 серпня Фонд «Вільний університет з національної оборони» вдесяте огранізував Національні збори угорців (НЗУ) в Національному історико-меморіальному парку у с. Опустасер. Захід проводили з метою підвищити соціальну стійкість угорського народу в кризові часи та продемонстраувати різноманіття угорської культури.

В останній день НЗУ, 20 серпня, на відвідувачів чекала яскрава програма – показ мистецтва баранти, стрільба з лука, майстер-класи з рукоділля та різноманітні тематичні заходи.

Подібно до минулого року, Закарпаття представляли громадська організація «Про Культура Субкарпатіка» та ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ. Біля нашого стенду відвідувачі могли дізнатися про заснування та діяльність навчального закладу, громадської організації «Прo Культура Субкарпатіка», а також ознайомитися з нашими друкованими виданнями. У наметі знайшлися розваги і для наймолодших: тут проводили майстер-класи з рукоділля та народні ігри.

Крім того, упродовж чотирьох днів охочі могли побувати у кінотеатрі, де на відвідувачів чекали кіносеанси закарпатських стрічок. Серед іншого, глядачі мали змогу переглянути фільми «A tölgyfa» («Дуб») про життя ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ, фільм «Disznóvágás Nagyberegen» («Забій свині у Великих Берегах»), який демонструє звичаї Великих Берегів, а також фільм «A sátan fattya» (Байстрюк сатани»).

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Національні збори угорців вкотре подарували своїм відвідувачам незабутні враження.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar