Завершився 7-й Спортивний табір Берегівщини: учасники отримали почесні грамоти та нагороди

З 5 по 10 серпня 2024 року за організації благодійного фонду «ГЕНІУС» у Берегові відбувся сьомий спортивний табір Берегівщини. Заявки на участь у спортивному таборі школярі віком від 10 до 16 років мали змогу подати з 3 травня по 3 червня 2024 року. У таборі взяло участь 44 учасники (30 хлопців та 14 дівчат), з якими займалися 5 висококваліфікованих інструторів у супроводі 4 студентів-практикантів ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ та медичної сестри.

Координатором табору став директор Спортивно-оздоровчого центру Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ, викладач фізкультури та тренер ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Арпад Візавер.

Інструктори табору: викладачка фізичної культури ЗУІ ім. Ференца Ракоці ІІ Аніко Чегіль; вчитель фізичної культури Берегівського ліцею імені Лайоша Кошута Даніель Чуга; викладачі фізичної культури Фахового коледжу ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Максим Медве та Ірина Орбан; чемпіонка Європи з кіокушин карате серед молоді, срібна призерка чемпіонату світу Валерія Моца.

Юні любителі спорту, які прибули до табору з 12 населених пунктів, є учнями 12 закладів освіти:

Н/п. Населений пункт Кількість учасників
1.        Астей 1
2.        Берегове 18
3.        Боржава 1
4.        Дийда 3
5.        Зняцьово 3
6.        Яноші 2
7.        Кідьош 2
8.        Мукачево 4
9.        Великі Береги 5
10.    Перехрестя 2
11.    Ужгород 2
12.    Варі 1
Всього: 44

 

Н/п. Найменування освітнього закладу Кількість учасників
1. Берегівський ліцей імені Габора Бетлена 2
2. Берегівський ліцей імені Федора Потушняка 5
3. Берегівський ліцей імені Лайоша Кошута 9
4. Берегівський ліцей «Платан» 1
5. Берегівський ліцей імені Тараса Шевченка 6
6. Дийдівська гімназія 1
7. Зняцівська ЗОШ імені Юрія Гойди 3
8. Мукачівський ЗЗСО імені Ференца Ракоці 4
9. Великоберезький ЗЗСО імені Добраі Пейтера 4
10. Великоберезький реформатський ліцей 5
11. Перехрестівська гімназія 3
12. Ужгородський ліцей імені Дойко Габора 1
Всього: 44

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Заняття проводилися у 3 групах, під час яких діти вдосконалювали свою майстерність у кількох видах спорту (настільний теніс, легка атлетика, футбол, карате, баскетбол, гандбол, волейбол, бадмінтон, ведення м’яча, міні-футбол, дартс, шахи, шашки тощо) як в індивідуальних, так і в командних секціях. Окрім того, учасники табору мали нагоду скористатися тренажерним залом Спортивно-оздоровчого центру Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ, де кожен охочий мав нагоду займатися спортом, враховуючи власні здібності, під керівництвом інструктора Максима Медве.

Окрім групових занять, школярі взяли участь у різноманітних заходах: вечорі знайомств, караоке-вечорі, де учасники розвивали навики роботи у команді у рамках тематичних ігор, стали частинкою рухливих та народних ігор (біг, ігри на спритність), танцювальних вечорах, домашньому кінотеатрі, вікторині між вчителями та учнями, поході до великого хреста, встановленого на горі Керек у Берегові.

Також під керівництвом лідерів команд відбулися спортивні змагання, в яких юні спортсмени боролися за першість у таких видах спорту, як:

Команда 1 (лідер: Аніко Чегіль)

Конкурсні завдання: штрафні кидки баскетбольним м’ячем, ведення м’яча ногами (підбирання), удари по воротах футбольним м’ячем (пенальті), біг з перешкодами.

Команда 2 (лідери: Арпад Візавер, Даніель Чуга, Максим Медве)

Конкурсні завдання: штрафні кидки баскетбольним м’ячем, ведення м’яча ногами (підбирання), удари по воротах футбольним м’ячем (пенальті), біг з перешкодами.

Команда 3 (лідер: Ірина Орбан)

Конкурсні завдання: штрафний кидок рукою у гандболі (7 м), стрибки зі скакалкою за 30 секунд, ведення м’яча ногами, біг з перешкодами.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Окрім внутрішньогрупових змагань, відбулися лінійні та естафетні змагання, де всі три команди змагалися між собою у таких конкурсних номерах:

  • передача естафети;
  • передача м’яча (2 кг);
  • прокочування м’яча під мостом;
  • передача буйка палицею;
  • стрибки з жердиною на одній нозі (3 м);
  • стрибки через обруч;
  • прокочування гімнастичного м’яча на спині;
  • стрибки (наприсідки);
  • біг боком, передача буйків;
  • біг у позі кота з обручем;
  • вдагання футболки з утриманням повітряної кульки;
  • надування повітряних кульок, зведення замку зі склянок на стільчику;
  • стрибки зі скакалкою.
  • Захід завершився церемонією вручення грамот та медалей за результати, досягнуті у спортивних змаганнях.

Місце для проведення змагань забезпечив Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ та його структурний підрозділ – Фаховий коледж.

7-й Спортивний табір Берегівщини відбувся за підтримки уряду Угорщини, Державного секретаріату з питань національної політики Офісу прем’єр-міністра та ЗАТ «Фонд імені Габора Бетлена Габора».

Наталія Вароді
координаторка програми,
директорка благодійного фонду «ГЕНІУС»

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar