ЗУТСПЗ організувало День психічного здоров’я

10 жовтня, усьоме, Закарпатське угорське товариство спеціалістів психічного здоров’я (ЗУТСПЗ) разом з кафедрою педагогіки, психології, початкової та дошкільної освіти та управління закладами освіти Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ провели День психічного здоровя. Організатори підготували для учасників кіноклуб, психологічний тренінг, майстер-клас з рукоділля та навіть спеціальне кафе. День завершився спільним богослужінням.

З вітальним словом до учасників звернулася викладачка ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ та голова ЗУТСПЗ Емьовке Бергхауер-Олас, яка висловила радість з приводу того, що в нинішніх непростих умовах вдалося вкотре організувати захід, присвячений темі «пошуків душевного спокою». Опісля доповідачка представила керівників тематичних воркшопів.

У своєму вітальному слові проректор Закарпатського угорського інституту імені Ф. Ракоці ІІ Олександр Бергхауер зауважив, що в стінах навчального закладу проходить одразу кілька заходів. Один з них – лекція про переваги використання штучного інтелекту.

«Я попросив штучний інтелект розтлумачити термін «пошук душевного спокою». Він дуже правильно і чітко сформулював визначення цього слова, але його відповідь була порожньою фразою, і лише ви, шановна аудиторіє, здатні наповнити її змістом».

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

За традицією, на учасників заходу чекала цікава програма: психологічні тренінги, кіноклуб, кафе «Світ», майстер-класи та молодіжне богослужіння.

Передусім, студенти мали можливість взяти участь у роботі кількох воркшопів, які одночасно проводили фахівці з психічного здоров’я ЗУТСПЗ, психолог Психологічної служби ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ та співробітники кафедри педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладами освіти.

Останнім акордом заходу став виступ реформатського церковного гурту ЗУІ «FRIGy Band».

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

A. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar