Студенти факультету міжнародних відносин здобувають досвід на практиці в Закарпатській ОВА

25 квітня 2024 року студенти першого курсу спеціальності «міжнародні відносини» у супроводі науково-педагогічного працівника кафедри історії та суспільних дисциплін Закарпатського угорського інституту імені Ф. Ракоці II  Маріанни Марусинець мали виробничу практику у Департаменті освіти, науки, молоді та спорту Закарпатської обласної військової адміністрації.

Метою практики було обговорення поточного стану розвитку молодіжної політики краю, залучення молоді до активного громадського життя і діалогу з владою, а також налагодження подальшої співпраці.

Привітав учасників заступник голови обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації – Олександр Пацкан. Він детальніше розповів про діджиталізацію процесів та, що найбільше зацікавило студентів, про Diia Summit, на якому було презентовано масштабне оновлення «Дії». Серед нових послуг були презентовані можливість зміни реєстрації онлайн, автоматична реєстрація  ФОП, сплата податків та подання декларацій, Дія. Підпис, авторизація за допомогою прикладання ID-картки до смартфона (NFC -авторизація), статичний QR-код тощо.

Незабутнє враження на студентів справила зала засідання Закарпатської ОВА та обласна рада.

Було порушено важливе питання щодо забезпечення спеціального обладнання для роботи синхронного перекладу підчас візитів міжнародних делегацій, ділових закордонних партнерів,  представників держав і міжнародних організацій. Допитливим питанням студетів було дотримання протоколу на офіційних зустрічах.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Студенти мали змогу познайомитися із представниками напрямів діяльності молодіжного активу департаменту, що опікується молоддю, почути про регіональну цільову програму «Молодь Закарпаття» на 2021-2025 роки, заплановані заходи на поточний рік. Крім цього, запрошений актив Молодіжної ради при Закарпатській ОВА поділився специфікою своєї діяльності та презентував студентам напрацювання за 1,5 року діяльності ради.

Ми переконані, що результатом цієї зустрічі стане поглиблення співпраці студентства Закарпатського угорського інституту імені Ф. Ракоці II у напрямку реалізації заходів, що дозволять спільно з органами влади втілити в життя амбітні плани і задуми.

Марусинець Маріанна
доцент кафедри історії та суспільних дисциплін
ЗУІ ім. Ференца Ракоці

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar