Екскурсія в ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ

25 квітня 2024 року до Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ завітав Сергій Прокоп – екскурсовод з міста Мукачево, член ради Ассоціації фахівців туристичного супроводу Закарпаття – в супроводі 15 осіб з екскурсійною метою.

На початку внутрішньої екскурсії гості ознайомилися з історією самої будівлі – колишнього Палацу Правосуддя – де зараз розташований інститут, а також з цікавими історичними подіями та особами, які є невід’ємною частиною нашого краю.

Оглядаючи фотовиставку на стінах коридору, гості мали змогу побачити процес оновлення будівлі навчального закладу. Після цього, гості відвідали цікаві та дуже важливі аудиторії.

Оглянули одну з унікальних аудиторій, яка є водночас Музеєм мінералів ім. Євгена Боркача, навідалися до читальної зали Бібліотечно-інформаційного центру «Опацої Чере Янош». Продовжуючи екскурсію оглянули Музей текстилю ім. Каталін Полоні, де ознайомилися з традиційним одягом етнографічних груп, таких як: гуцулів, лемків, бойків та долинян. Цікавим елементом музею також є ткацький верстат, який відвідувачі могли випробувати.

Відвідувачі детальніше ознайомилися з видами флори та фауни, представленими в ботанічному та зоологічному кабінетах кафедри біології та хімії ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Через Атріум, екскурсія продовжилася на філологічному кампусі, де вони відвідали мистецький відділ. Насамкінець, гості провели деякий час у Спортивно-оздоровчому центрі та оглянули експозицію робіт членів ГО «Товариство угорських митців Закарпаття образотворчого та прикладного мистецтва імені Імре Ревеса» (RIT), що проходить в галереї «Na’Conxypán».

Туристично-інформаційний центр «Ракоці-тур»

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar