Адвентське духовне піднесення на крилах музики – 5-а «Музична магія» завершилася вокальним конкурсом

Історія реалізації навчальної програми та концерт «Музична магія» бере свій початок у 2020 році, коли організатори вирішили популяризувати класичну музику серед дітей у Берегові. Ініціатива має великий попит щороку, адже чимало талановитих учнів готові продемонструвати свої музикальні здібності перед публікою. Благодійний фонд «ГЕНІУС» цього року вп’яте знайшов можливість та організовував заняття з музичної майстерності, які відбудуться в листопаді-грудні цього року, а гала-концерт та вокальний конкурс відбувся 22 грудня у Закарпатському угорському інституті імені Ференца Ракоці ІІ.

На початку заходу Андреа Варнадь та Еріка Енгі створили особливу атмосферу, представивши твір Дж. Ренея «Хто ця дитина?».

Потім із вітальним словом до присутніх звернувся директорка фонду Наталія Вароді, яка зазначила, що 22 дитини пройшли попередній відбір, десять із них уперше взяли участь у програмі. 19 учасників – учні Берегівської школи мистецтв ім. Золтана Кодаля, троє з них – Пийтерфолвівської школи мистецтв. Програма розвитку талановитих виконавців класичної музики допомогла професійно вдосконалити свої здібності 51 дитині та 18 викладачам фортепіано.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Далі слово взяв керівник дипломатичної місії Консульства Угорщини в Берегові д-р Іштван Дєбнар, який зачитав лист-привітання генерального консула Угорщини в Ужгороді Йожефа Бачкаі.

«Я хотіла б подякувати чарівнику за сьогоднішній день, оскільки «Музична магія» стала можливою тільки завдяки старанням чарівниці Андреї Варнадь, яка зачаровує дітей, заворожує фортепіано і змушує зачаровуватися нас, її слухачів. Також хотілося б висловити вдячність іншій чарівниці – Наталії Вароді – за те, що для втілення цього задуму в життя потрібно було все ретельно спланувати. Наталія та її команда вже п’ятий рік поспіль організовують її як справжні чарівники»,

– зазначила президент ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Ільдіко Орос.

Лауреатка премії імені Ференца Ліста та кураторка заходу Андреа Варнадь також висловила вдячність за всю ту доброту, дружбу та любов, яку вона отримала в рамках реалізації програми.

«На мою думку, цей проєкт досяг успіху тут, на Закарпатті, що є результатом єдності та ритму сердець в унісон із великою кількістю людей»,

– наголосила вона, а потім зачитала вітальні слова міністра культури та інновацій Угорщини Естера Вітальош.

Після церемонії відкриття сцену заповнили діти, які своїми неперевершеними виступами торкнулися сердець усіх присутніх, створивши в залі справжню різдвяну атмосферу. Прозвучали твори Євгена Доги, Лео Вайнера, Волотера, Баха, Шопена та Біланченка. Останнім акордом концертної програми стало виконання колядки «Тиха ніч» Андреєю Варнадь та Ерікою Енгі, які побажали всім присутнім щасливого Різдва Христового.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

На завершення заходу молоді артисти отримали грамоти, медалі та подарункові пакунки від Святого Миколая, а викладачі гри на фортепіано – грошову винагороду та пам’ятні грамоти.

Аніта Курмай

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar