Благодійний фонд «ГЕНІУС» організовує вихідні для обдарованих учнів з підготовки до олімпіад та конкурсів з біології, хімії та географії

Благодійний фонд «ГЕНІУС» вже увосьме організовує вихідні для обдарованих учнів з підготовки до олімпіад та конкурсів з біології, хімії та географії. 

Метою проведення вихідних для обдарованих учнів є підготовка до олімпіад з хімії імені Дьєрдя Гевеші, біології імені Отто Германа та географії імені Пала Телекі, які проводяться в Угорщині, а також поглиблення та вдосконалення знань учасників у галузі науки.

У 2022/2023 навчальному році Закарпаття гідно представили учні навчальних закладів краю: Давид Кіш (Карачинський греко-католицький ліцей імені Олександра Стойки) з-поміж 33 учасників посів 16 місце на олімпіаді з біології імені Германа Отто, а Бенце Баркасі (Шомівська гімназія) зайняв 11 місце на олімпіаді з географії імені Пала Телекі, в якій взяли участь 27 учасників.

Учасниками занять стали призери олімпіад з хімії імені Дьєрдя Альберта (8 клас), біології імені Антала Маргітаі (7-8 клас) та географії (7-8 клас), організованих Закарпатським угорськомовним педагогічним товариством, які продемонстрували свою любов до хімії, біології та географії. Як і в попередні роки, учні отримали персональне запрошення, з них загалом 16 (7 любителів біології, 2 любителів хімії, 7 любителів географії) виявили бажання взяти участь у заході, тож список учасників за категорізацією навчальних закладів виглядає таким чином:

П/н Навчальний заклад Кількість учасників
1. Берегівський ліцей імені Габора Бетлена 2
2. Берегівська гімназія імені Ганни Горват 1
3. Берегівський ліцей імені Лайоша Кошута 1
4. Карачинський греко-католицький ліцей імені Олександра Стойки 1
5. Великоберезький реформатський ліцей 2
6. Великодобронський ліцей 2
7. Великодобронський реформатський ліцей 1
8. Великогеєвецька гімназія 2
9. Шомівська гімназія 1
10. Ужгородський ліцей імені Габора Дойки 1
11. Варіївський ліцей імені Ференца Ракоці ІІ 1
12. Вербовецька ЗОШ 1
Всього 16

Ініціатором та фаховим координатором програми є завідувачка кафедри біології та хімії Закарпатського угорського інстуту імені Ференца Ракоці ІІ Ержебет Когут. До реалізації програми долучилися викладачка кафедри біології та хімії ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Єва Бак та викладачка кафедри географії та туризму ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Маріанна Сейкель.

Реалізація програми підготовки до участі в олімпіадах здійснюватиметься протягом трьох вікендів на базі Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ та Фахового коледжу ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ, а саме: з 19 по 21 січня 2024 року, з 26 по 28 січня 2024 року, з 9 по 11 лютого 2024 року.

Із талановитою молоддю упродовж запланових зустрічей займатимуться 19 висококваліфікованих педагогів.

Проєкт реалізується за підтримки уряду Угорщини, Державного секретаріату з питань національної політики Угорщини і Фонду ім. Габора Бетлена.

Наталія Вароді,
директорка благодійного фонду «ГЕНІУС»

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar