Чудесний практичний досвід ресторанної справи в ресторані Кулоч

20-го квітня 2023 р. студенти 3 курсу спеціальності Туризм ЗУІ проходили професійну підготовку в рамках дисципліни Організація ресторанного господарства. З огляду на військовий стан в Україні цей тренінг є одним з тих рідкісних групових занять, яке відбулося поза стінами інституту, тому воно сприяло набуттю нових навичок та досвіду.

Доброзичлива господиня і викладачка інституту, Шаш Енике, зустріла практикантів у Косині в ресторані Кулоч, де студенти могли зазирнути в історію створення закладу, а також в основні моменти ведення господарства та процесу обслуговування. Ми не лише отримали безцінну інформацію про підтримання щоденного розвитку бізнесу, пристосування до викликів і про створення цінностей, а й змогли побачити на власні очі, яких прекрасних результатів можна досягти наполегливою працею та компетентністю.

Частину практичного заняття студенти провели на кухні ресторану, де приготували декілька страв під керівництвом шеф-кухаря ресторану та мами нашої викладачки – Єви Шаш. Основна увага була зосереджена на естетиці та відмінності приготування страв, що являється одним із ключових факторів ресторанної справи, оскільки приготовлені страви вийшли бездоганними. Серед приготовлених страв були салати, запечене м’ясо та піца, які стали основними елементами шведського столу. На превелику радість студентів, по завершенню спільної праці, або точніше творчих зусиль, ніхто не залишився голодним.

В подальшому студенти засвоювали деталі сервірування столу, складання серветок та наповнення бокалів, оскільки для того, щоб заслужити любов своїх гостей, недостатньо лише приготувати смачні страви, але й необхідно подати їх таким чином, щоб вони приваблювали відвідувачів. Керівник практичного заняття розповіла про правильну подачу напоїв та процедуру їх відкриття, після чого особисто попрактикувалися професійному відкриттю шампанського та вина. Навчилися складати прості та вишукані композиції із серветок, які в багатьох випадках можуть підкреслити урочистий характер столу. Наприкінці заняття студентам необхідно було засервірувати стіл відповідно до напередодні складеного меню, яке викликало чимало клопотів, однак в результаті усі впоралися із поставленим завданням.

У підсумку наш практичний день був цілком результативним і проходив у чудовій атмосфері. Студенти змогли відчути себе трішки у ролі господаря, і навіть виявили бажання працевлаштуватися у цій сфері. Заняття показало багатогранність сфери туризму, своєрідну красу ресторанного господарства і довело, що наполегливою працею та відданістю своїй професії, як нам показали керівники ресторану Кулоч, усі зможуть насолоджувати плодами такої роботи і заслуговують поваги та визнання.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Пап Ліліанна
студентка 3 курсу спеціальності Туризм

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar