Двоє викладачів Закарпатського угорського iнституту імені Ференца Ракоці II отримали звання доцента

Викладачі Закарпатського угорського iнституту імені Ференца Ракоці II Вільмош Газдаг доктор філософії з галузі гуманітарні науки, доцент кафедри філології, та Лівія Месарош, кандидат фізико-математичних наук, отримали звання доцента.

Доцент – це вчене звання, яке можна отримати у вищих навчальних закладах. На першому етапі вчена рада вищого навчального закладу вирішує, чи відповідає кандидат усім вимогам. Якщо Рада вважає це відповідним, вона представить кандидата до Міністерства освіти і науки України.

В Україні доцентами можуть бути особи, хто мають науковий ступінь доктора чи кандидата наук, доктора філософії, мають сертифікат із знання іноземної мови рівня В2, професійний науковий стаж, не менше п’яти років педагогічного стажу у закладах вищої освіти та проводять якісні незалежні дослідження. Публікують свої результати регулярно, мають власне дослідження, опубліковане в журналі, що індексується в Scopus або Web of Science (WoS), і регулярно беруть участь на підвищеннях кваліфікації. Для отримання звання доцента кандидат повинен провести публічну презентацію своїх досліджень.

Вільмош Газдаг і Лівія Месарош відповіли усім вимогам тому 1 лютого 2022 року їм було присвоєно вчене звання доцента.

Вітаємо Вас із вченим званням та бажаємо подальших успіхів!

Каталін Поллоі