Екскурсійна практика студентів спеціальності «Туризм»

22-го жовтня 2022 року студенти 3-го курсу спеціальності «Туризм» Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ в рамках навчальної екскурсійної практики організували одноденну екскурсію, під час якої здобуті теоретичні знання мали втілити на практиці.

Екскурсія проходила за маршрутом Берегове – Четфалва – Вилок – Виноградів – Іза – Хуст – Вишково – Шаян – Берегове. В даних населених пунктах зосереджено багато історичних, культурних та природних цінностей, і деякі з них ми змогли відвідати під час подорожі, а саме реформатську церкву в с. Четфалва, палац Перені та руїни замку Канків у м. Виноградів, руїни Хустського замку, оленячу ферму в с. Іза, Краєзнавчий будинок в смт Вишково та інші.

В організацію екскурсії було залучено 9 студентів денної форми здобуття освіти та 4 студентів заочної форми, яким допомагали керівники даної практики – викладачі Шаш Енике та Товт Атілла. В даному заході брало участь всього 32 студентів у супроводі викладачів кафедри географії та туризму, серед яких Бергхауер Олександр, гарант освітньої програми «Туризм», крім того він являється досвідченим екскурсоводом. Третьокурсники мали змогу спробувати на собі проведення як автобусної так і місцевої екскурсії, а учасникам заходу потрібно було виконати інтерактивні завдання для більш глибокого пізнання об’єктів.

Окрім екскурсійного супроводу учасники мали змогу поспілкуватися з такими досвідченими представниками екскурсійної справи та організаторами сільського зеленого туризму, як Етвеш Олександр та Етвеш Іда, доповіді яких ми змогли послухати в реформатській церкві смт Вишково та в Краєзнавчому будинку даного селища.

Під час подорожі учасники отримали море емоцій, серед яких потрібно виділити виснажливе підняття до руїн хустського замку та оленячу ферму в с. Іза, де студенти змогли нагодувати місцевих оленів.

Виражаємо щиру вдячність всім тим, хто підтримав проведення даної подорожі, а також тим, хто взяв участь в обговоренні і своєю думкою допомогли в професійному розвитку студентів.

Катков Еніке і Ковач Катерина

студенти III. курсу спеціальності «Туризм»

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar