Екскурсоводство на практиці

20 жовтня 2023 року студенти спеціальності «Туризм» Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці II взяли участь у практичній екскурсії. Екскурсію організували 9 студентів 3-го курсу денної форми здобуття освіти у співпраці з доцентом Еники Шаш.

Третьокурсники провели екскурсію першокурсникам, другокурсникам  та випускникам спеціальності «Туризм» за маршрутом: Берегове – Середнє – Горяни – Ужгород – Берегове.

У виїзній практиці взяли участь 34 студенти, яких супроводжували викладачі кафедри географії та туризму, у тому числі доцент Олександр. Бергхауер та старший викладач Атілла Товт.

Олександр. Бергхауер, як гарант освітньої програми та досвідчений екскурсовод, допомагав студентам під час практики ділячись своїми професійними знаннями та досвідом, а Атілла Товт допомагав усним перекладом і в організаційних моментах.

Третьокурсники мали змогу спробувати свої сили в автобусних та міських екскурсіях. Екскурсанти мали змогу оглянути руїни середнянського замку та Горянську ротонду, де студенти-практиканти провели детальний опис локацій. Під час екскурсії у м. Ужгород студенти мали можливість оглянути ботанічний сад УжНУ, музей народної архітектури та побуту, ужгородський замок, іконічні будівлі та храми центру міста, а також статую Шандора Петефі. Під час програми студенти-організатори дали ряд інтерактивних завдань учасникам. Студентам-першокурсникам було надано можливість представити себе старшокурсникам. Такі заходи є надзвичайно важливими з точки зору формування команди.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Дякуємо керівництву Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ за матеріальну та моральну підтримку, а також викладачам кафедри географії та туризму, що вони долучилися до організації та проведення даного заходу.

«Теорію може викладати лише майстер практики!» – Макс Регер

Боднар Емеше, Надь Доріна
студентки 3-го курсу спеціальності «Туризм»

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar