Футзальний турнір на приз ім. Ф. Ракоці II завершено

16 грудня 2022р. на базі оздоровчо-спортивного центру ЗУІ проведено заключний , пятий тур футзальної першості. Даний турнір виявився дуже цікавим і непередбачуваним. Навіть до останньої зустрічі не було ясно . хто стане чемпіоном. Три колективи, а це Кідьовш, Правий Берег та  Спарта зберігали для себе можливість стати переможцями, але для цього важливим був не лише результат їхньої зустрічі, але і те , як зіграють суперники між собою в інших зустрічах.

Такаж сама ситуація була і в кінці турнірної таблиці. Як, футболісти Радіозаводу так і Доброні та ЗУІ в разі перемоги значно покращували свй результат, або в разі невдачі понижувались в турнірній таблиці. Тому, вболівальники з нетерпінням чекали і надіялись побачити запеклу спортивну бородьбу.

Пятий тур розпочався з двобою між ЗУІ та Добронь. Обидві команди прагнули звести її на свою користь і тим самим покращити своє турнірне становище. На початку зустрічі молоді футболісти ЗУІ мали перевагу в грі, більш агресивно проводили гострі атаки, мали декілька хороших моментів для взяття воріт.Але вони їх не використали і цим змогли скористатись спортсмени Боброні.Вони в свою чергу відповіли гострими атаками, заставляли суперників помилятись і одна із таких помилок привела до автоголу в ворота ЗУІ.

Після забитого мяча футболісти Доброня старались не віддавати ініціативу з своїх рук і продовжували атакувати.Постійний пошук біля воріт суперника забезпечив їм успіх і результат гри був доведений до 2:0 на їхню користь.

Однако гравці ЗУІ зуміли зібратися , перехопити ініціативу, спочатку скоротили рахунок , а потім і зрівняли гру. Довго рахунок на табло був 2:2 , здавалось що студенти зможуть дотиснути суперника , перемогти його і покпащити своє турнірне становище. Однак, цього не сталося, під завісу зустрічі футболісти Доброня забили переможній гол і перемогли з рахунком 3:2 . Обидві команди показали непогану гру і велике бажання до перемоги.

Голи забивали: Поп Е -2 (один автогол) Цоповці А. в команді ЗУІ, Боро  Ч.та Ур Г. в команді Добронь.

Друга зустріч була вирішальною для обох команнд. Як Кідьовш так і Правий Берег в разі перемоги ставав чемпіоном турніру.Початок гри виявився дуже напруженим, ніхто не хотів ризикувати. Команди по черзі проводили гострі комбінуючі атаки, але до логічного завершення довести їх не мали змоги, або самі помилялись, або цьому перешкоджав суперник.

Обидві команди в більшості працювали над створенням гострих моментів для своїх кращих футболісті Болог Алекса (Кідьовш) та Гома Л., (Правий Берег) які мали вирішити долю матчу, але їм було не легко , за ними постійно чатували захисники і зводили їхні старання нанівець.

Однак майстерність молодого футболіста , який продовжує грати за Ніредьгазький клуб Болог А. виявилась кращою , він зумів забити три мячі і забезпечити своїй команді перемогу з рахунком 3:1. В Правому Березі гол на свій рахунок записав вже згадуваний нами ,теж талановитий футболіст Гома Л. Цей результат дозволив команді Кідьовш стати чемпіоном футзального турніру , а команда Правого Берега задовільнилась третім місцем. Остання гра між Радіозаводом та Спартою мала чисто теоретичний характер. Інтригуючої нічієї між Кідьовш і Правим Берегом не відбулося і поразки Кідьовш теж. За таких обставин Спарта теоретично грала за бруге місце. Тому, гра проходила в спокійному руслі, всі розуміли, що доля поєдинку вже вирішена і пепер можна грати для глядача в гострий , атакуючий футбол.Свідченням цього є результат 10:5 на користь Спарти.Голи в командах забивали:Огар Р-4; Хоменко О-3; Якимець М.-1; Міщенко М.-2 (Спарта) Гуледза Р.-3; Сергієня Д.-1; Воляр Н.-1. (Радіозавод)

місце команда Ігри перемог нічії поразки забиті пропущені різниця очки
1 Kідьовш 5 4     – 1 26 7 19 12
2 Спарта 5 3 1 1 27 25 2 10
3 Правий берег 5 2 2 1 25 17 8 8
4 Добронь 5 2 2 1 19 24 -5 8
5 ЗУІ ім. Ф. Ракоці II 5 1 4 13 24 -11 3
6 Радіозавод 5 1 4 12 27 -15 1

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Турнірна таблиця в підсумку виглядає таким чином

Після завершення ігор відбулося нагородження учасників змагань.В звязку з тим , що минулорічний чемпіонат не було шавершено, проведено девять турів, адва останні спочатку із-за COVID-19, а потим війни провести не було змоги,  організатори вирішили провести нагородження на основі девяти турів. Тому, грамотами та кубками були нагороджені: Футболісти Кідьовш-третє місце; Берегвідийк-друге місце; Добронь-перше місце., чим  їх і вітаємо.

Потім відбулося нагородження цьогорічного чемпіонату.

За проведенння всіх ігор на високому , професійному рівні суддя Червоний Є.  нагороджений памятним кубком «Кращий суддя»

В інших номінаціях володарями призів стали:

  • «Кращий ігрок» Болог А. (Кідьовш)
  • «Кращий бомбардир»  Огар Р. -15 голів (Спарта)
  • «Кращий воротар» Челеняк І. (Правий Берег)

Команди Радіозаводу, ЗУІ, Добронь нагороджені грамотою за активну участь в даних змаганнях, а призери грамотами, медалями, кубками . Чемпіон крім цього отримав перехідний кубок , який на протязі року рахується їхнім досягненням.

Підсумкова тадлиця має такий вигляд:

  • 1 місце: Кідьовш
  • 2 місце: Спарта
  • 3 місце: Правий берег
  • 4 місце: Добронь
  • 5 місце: ЗУІім. Ф. Ракоці II
  • 6 місце: Радіозавод

Вітаємо всіх з успішним завершенням футзального турніру, бажаєм Всім міцного здоровя, щастя, в наступному році. До зустрічі на третьому футзальному турнірі.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

А. Д. Візавер

Директор оздоровчо-спортивного центру ЗУІ