Ільдіко Орос залишила посаду ректора Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці II

Після несподіваної смерті попереднього ректора Йосипа Сікури в 2015 році президент Закарпатського угорського інституту ім. Ф.Ракоці II Ільдіко Орос взяла на себе виконання обов’язків ректора закладу. 19 березня пані ректор на невеликій прес-конференції прозвітувала про свою роботу за останні п’ять років (Звіт ректора Закарпатського угорського інституту ім. Ф.Ракоці II Ільдіки Орос за період 2015–2020 років).

Ільдіко Орос заявила, що досягла пенсійного віку (60 років), тому вирішила залишити посаду ректора. Натомість вона залишається президентом закладу.

Новий ректор інституту буде обраний за результатами конкурсу.

Проведення виборів ректора стане завданням виконувача обов’язків ректора, який буде призначений на засіданні Кураторії Благодійного фонду За Закарпатський угорський інститут.

До завершення карантину, запровадженого через епідемію корона вірусу, Ільдіко Орос залишається на посаді ректора. Призначення виконувача обов’язків ректора і передача йому справ відбудеться після закінчення цієї вимушеної перерви.

Ця стаття є перекладом публікації «Orosz Ildikó leköszönt a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektori pozíciójáról» яку було оприлюднено на сайті «Kárpátalja.ma»

 

Forrás:
    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English