Історична презентація та фахова екскурсія з вітчизняної історії в пам’ять про події 1956 року

Благодійний Фонд «ГЕНІУС» у співпраці із Закарпатським угорським інститутом імені Ференца Ракоці ІІ за підтримки Міністерства культури та інновацій організовує програми, що популяризують перебування на Батьківщині під назвою «Коріння і крила – перспективи закарпатської молоді» з метою зміцнення любові до батьківщини в закарпатській молоді.

23 жовтня 2023 року студенти кафедри історії та суспільних дисциплін Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ взяли участь у лекції «Революція 1956 року» наукового співробітника Комітету Національного Меморіалу д-р. Аттіли Сакольчаі. Закарпатські аспекти можна було побачити на виставці банерів в інституті Ракоці під назвою «Придушена революція». Після цього відбулося покладання вінка до пам’ятника на залізничній станції Берегова.

Після цього вони вирушили у професійну ознайомчу поїздку до Ужгорода під назвою «Це і є Батьківщина», під час якої було представлено закарпатські аспекти подій 1956 року та вшанували пам’ятники громадою у складі 40 осіб покладанням вінків до меморіалу.

Сім’я – це перша соціальна спільнота, в якій ми народжуємося, а географічно наша батьківщина – це та, яка нас оточує і виховує. Професійні екскурсії з вивчення нації не лише збагачують предметні знання закарпатських учасників, а й відіграють значну роль у самопізнанні, оскільки зміцнюють емоційну прив’язаність до вужчого середовища. Ці професійні поїздки підкреслюють той факт, що ми вдома на Закарпатті, шматок землі – наша Богом дана власність.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Професійна навчальна поїздка також дала можливість познайомитися з греко-католицьким собором в Ужгороді, замком та музеєм просто неба з точки зору місцевої історії.

У програмі взяли участь студенти Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ та студенти фахового коледжу ЗУІ.

Наступною зупинкою національно-навчального туру «Це і є Батьківщина» був маршрут Мукачево-Свалява-Верецький перевал, метою якого є вшанування пам’яті жертв примусових робіт «Маленький робот» та вшанування місцевих меморіалів: Палац князів Ракоці (Білий Палац) та Меморіальний парк Сваляви. Програма дає можливість познайомитися з Мукачівським замком, палацом Шенборнів в селі Карпати та Верецьким перевалом з місцевої історичної точки зору.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar