Mіжнародна наукова конференція студентів та молодих дослідників «Полікультурна комунікація у третьому тисячолітті».

12 квітня 2022 р. з ініціативи кафедри полікультурної освіти та перекладу факультету історії та міжнародних відносин Ужгородського національного університету за участю кафедри філології Закарпатського угорського інститут імені Ференца Ракоці ІІ та кафедри теорії музики Львівської національної музичної академії імені М.В. Лисенка була проведена міжнародна наукова конференція студентів та молодих дослідників «Полікультурна комунікація у третьому тисячолітті».

До участі в конференції були заявлені 43 учасники, які подали тези до таких секцій:

  • Історичний та політичний виміри міжнародних відносин
  • Перекладознавство та тренди в перекладацькій індустрії
  • Лінгвістичні аспекти сучасного професійного дискурсу
  • Музика як інструмент міжкультурної комунікації

Слід підкреслити, що географія дослідників, які представили тези та виступали на конференції, порівняно з попередніми роками, значно розширилась. Країни доповідачів: Україна, Австрійська Республіка, Китайська Народна республіка, Республіка Польща, Республіка Угорщина та Федеративна Республіка Німеччина.

Робочими мовами конференції були українська та англійська.

На відкритті конференції з вітальними словами виступили Лендьел М.О.- проректор з науково педагогічної роботи ДВНЗ УжНУ, Фодор Д.Д.- проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків Закарпатського угорського інститут імені Ференца Ракоці ІІ, Письменна О. Б.- завідувачка кафедри теорії музики Львівської національної музичної академії імені М.В. Лисенка, Вовканич І.І.- декан факультету історії та міжнародних відносин ДВНЗ УжНУ, Андрейко В.І. – завідувач кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій ДВНЗ УжНУ, Мишко С.А.- завідувачка кафедри полікультурної освіти та перекладу ДВНЗ УжНУ.

 Захід пройшов плідно у теплій і дружній атмосфері.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar