Міжнародні стандарти бухгалтерського обліку очима експерта з Угорщини

27 березня 2024 року здобувачі вищої освіти кафедри обліку і аудиту ЗУІ мали можливість послухати лекцію на тему: «Аналіз якості бухгалтерської звітності в контексті міжнародних стандартів бухгалтерського обліку». Запрошеним лектором виступив д-р Пайрок Андор з Інституту імені Йожефа Етвеша (м. Бая, Угорщина).

Спікер підкреслив зв’язок між міжнародними, макрорегіональними та національними правилами бухгалтерського обліку з точки зору національного законодавства Угорщини і частково Хорватії. Охарактеризував як саме вони поєднуються між собою та як представлені міжнародні стандарти бухгалтерського обліку і фінансової звітності впливають на роботу вітчизняних компаній, що перебувають на міжнародному рівні.

На гостьовій лекції були присутні здобувачі першого (бакалаврського) та другого магістерського рівнів вищої освіти за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування» і здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». Присутні дізналися про призначення та використання найважливіших і найбільш часто використовуваних міжнародних стандартів бухгалтерського обліку і фінансової звітності, а також про те, як правильно складати фінансову звітність міжнародної компанії відповідно до цих стандартів. Лектор інформативно та цікаво представив тему та поділився зі здобувачами освіти своїм цінним міжнародним досвідом.

Кафедра обліку та аудиту щиро вдячна д-р Пайрок Андору за проведену гостьову лекцію, що була дуже корисною та цікавою для наших здобувачів освіти.

Кафедра обліку і аудиту

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar