На кафедрі обліку і аудиту проведено оглядову лекцію у рамках програми міжнародного освітнього стажування

У п’ятницю, 6 травня 2022 року, кафедрою обліку і аудиту було організовано проведення  оглядової лекції англійською мовою в межах вивчення дисципліни «Міжнародна економіка» для студентів 2 курсу спеціальності «облік і оподаткування». Лектором виступив магістрант кафедри технічної педагогіки економічного факультету Будапештського технологічного та економічного університету Ботонд Калман, який у період з 15 лютого по 6 травня 2022 року проходив на кафедрі обліку і аудиту ЗУІ освітнє стажування. Ментором і наставником стажера було призначено проф. Пойда-Носик Н.Н.

Перевірка та оцінка проходження індивідуальної освітньої практики Калмана Б. у процесі залучення до викладання фахової дисципліни на кафедрі показала високий рівень педагогічних навичок та підтвердила його вміння працювати зі студентами, що необхідно для здобуття ступеня магістра зі спеціальності «викладання економіки». Відповідна кваліфікація була підтверджена позитивними відгуками колег про оглядову лекцію та загальним висновком кафедри обліку і аудиту.

Студенти теж позитивно відгукнулися про проведене заняття:

Вів’єн Баторі: Минулої п’ятниці, 6 травня 2022 року, ми з викладачем Калманом Ботондом розглянули тему «Платіжний баланс та мікроекономічний баланс». Мене, як майбутнього бухгалтера, також дуже зацікавила ця тема, і Ботонд Кальман прочитав нам дуже цікаву та всеосяжну лекцію. Ми змогли поглибити свої знання не лише теоретичною частиною, а й практикою. У практичній частині ми розглянули порядок розрахунку платіжного балансу, що вже не було зовсім новим для нас, оскільки ми вже стикалися з цією темою під час навчання. Проте це був міжнародний платіжний баланс, тому ми дізналися багато нових термінів.

Кальман Ботонд намагався пояснити все просто і зрозуміло, але він дотримувався стандарту, якого вимагає наш заклад. Він намагався відповісти на всі наші запитання та підтримувати інтерес як до лекцій, так і до вправ. Я думаю, що він може стати дуже хорошим учителем у майбутньому. Загалом, мені дуже сподобалося п’ятничне заняття, і я змогла поглибити свої знання як на лекції, так і на практиці.

 

Вів’єн Шимон: Відвідавши спостережувану лекцію минулої п’ятниці, ми змогли отримати багато нових знань, слухаючи вчителя Ботонда Калмана. Він виклав тему вичерпно, змістовно та сповнену наукових знань, які пояснив студентам двома мовами: англійською та угорською. Свої твердження він обґрунтував прикладами, актуальними для міжнародної економіки сучасного світу. Далі була практична частина уроку, на якій ми разом вирішували різні завдання. Загалом, ми змогли взяти участь у чудовому, добре підготовленому виступі, який виявився чудовим і з нашої точки зору.

 

Марценюк Елеонора: Я вважаю, що лекція була гарною. Нам було все зрозуміло, тому що тема була добре викладена. Щодо мене, то мені сподобався спосіб читання цієї лекції, тому що тема була пояснена як англійською, так і угорською мовами. Це важливо для тих, хто, можливо, не дуже добре розуміє англійську.