Олександр Печора успішно захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора наук

26 жовтня 2023 року викладач кафедри інформатики Дебреценського університету Олександр Печора захистив докторську дисертацію з відзнакою під час публічних дебатів у Докторській школі комп’ютерних наук Дебреценського університету.

Тема дисертації: Асимптотичні результати в теорії ймовірностей. Науковий керівник: професор, доктор Іштван Фазекаш, опоненти: викладачка кафедри стохастики Будапештського університету технології та економіки, професорка Маріанна Болла та доцент кафедри прикладної математики Католицького університету імені Кароля Естерхазі, доктор Тібор Томач.

Науковою діяльністю Олександр Печорка почав займатися на Закарпатті. Вищу освіту здобув на кафедрі математики та інформатики Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ. Завдяки сумлінній роботі та активній підтримці викладачів кафедри математики та інформатики Олександр не одноразово брав участь у кількох студентських конференціях та програмах розвитку талантів. У 2012 році здобув науковий ступінь магістра в Ужгородському національному університеті. З 2013 до 2016 року навчався в аспірантурі за спеціальністю «Теоретичні основи та застосування інформаційних технологій та стохастичних систем» на факультеті інформатики Докторської школи комп’ютерних наук Дебреценського університету на денній формі навчання. У період з 2013 по 2015 рік працював викладачем кафедри математики та інформатики Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ. Наразі Печора є викладачем кафедри прикладної математики та теорії ймовірностей Дебреценського університету. На сторінках журналів, що індексуються в Scopus та WoS, можна знайти чимало наукових статей, автором яких є Олександр.

Сердечно вітаємо Олександра із цим видатним професійним досягненням і бажаємо подальших успіхів!

Каталін Поллоі

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar