Петер Сійярто, Дмитро Кулеба та Андрій Єрмак провели зустріч із представниками угорської національної меншини Закарпаття

29 січня в Ужгороді відбулася зустріч міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто, міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби та керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака з представниками угорської національної меншини Закарпаття.

Серед інших у зустрічі взяли участь президент Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ Ільдіко Орос та ректор навчального закладу Степан Черничко.

Андрій Єрмак висловив подяку угорській громаді за підтримку та передав вітання від Президента України Володимира Зеленського.

Керівники угорської громади Закарпаття подякували Президенту України Володимиру Зеленському, Андрію Єрмаку та Петеру Сійярто за всебічну підтримку та уважне ставлення до національних меншин. Адже цю посильну підтримку бачить уся країна і весь світ.

Fotó: President.gov.ua

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба наголосив на тому, що Україна виконала свої зобов’язання перед Європейським Союзом щодо забезпечення прав і свобод національних спільнот.

Петер Сійярто висвітлив позицію уряду Угорщини, згідно з якою Угорщина вимагає повернути угорцям Закарпаття ті права, які вони мали до 2015 року.

«Ми підтримуємо територіальну цілісність і суверенітет України. Ми засуджуємо війну і хотіли, аби на території нашого сусіда якнайшвидше настав мир»,

– додав Сійярто, якого цитує портал «Kárpátalja.ma».

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English