Поїздка до Люрду — Йосип Торпоі поділився враженнями від паломництва

21 лютого кафедра географії та туризму спільно з туристично-інформаційним центром «Rákóczi-tour» до Всесвітнього дня екскурсовода організувала низку цікавих заходів. Одним із таких стала лекція доцента кафедри географії та туризму Йосипа Торпоі.

У вступній частині своєї доповіді Йосип Торпоі зауважив, що минулого року йому з дружиною в супроводі невеличкої групи однодумців вдалося здійснити паломницьку подорож до французького Люрду — одного з найвідоміших місць паломництва Діви Марії. Під час захопливої лекції присутні дізналися більше про історію міста, однією із цікавинок якої є те, що в 1858 році місцевій дівчинці Бернадетті Субіру кілька разів являлася Пресвята Богородиця.

Мільйони людей щороку відвідують це місце, де щовечора збираються важкохворі віряни, які під час смолоскипної ходи та спільної молитви просять помилування та зцілення. Таїнство явлення Діви Марії та чудесні зцілення в Люрді спонукали Папу Івана Павла ІІ в 1992 році проголосити 11 лютого Всесвітнім днем хворого.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Окрім того, місце має стосунок і до угорської діаспори, адже до будівництва підземного храму на 25 000 місць базиліки святого Пія X серед інших був залучений і архітектор угорського походження П’єр Ваґо.

Окрім духовних особливостей подорожі, доповідач не оминув увагою і туристичні родзинки міста, які щороку приваблюють орієнтовно 6 мільйонів відвідувачів з усього світу, до того ж замок графа Бігорре відкриває перед туристами прекрасні краєвиди, а умови проживання, рівень сервісу та гастрономічні смаки вражають своєю вишуканістю.

A. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar