Практика з сільського туризму та формування команди в Етнографічному музеї-садибі в с. Великі Береги

27 вересня 2022 року, у Всесвітній день туризму, студенти другого курсу спеціальності «Туризм» взяли участь у практичному дні, пов’язаному із сільським туризмом.

Еники Шаш, доцент кафедри географії та туризму, викладач дисципліни «Сучасні різновиди туризму (сільський туризм)», щороку організовує практичні заняття, пов’язані з предметом, у рамках яких студенти-туристи відвідують Етнографічний музей-садибу в с. Великі Береги, що належить до інфраструктурної бази Закарпатського угорського інстетуту імені II. Ференца Ракоці. Завдяки координатору садиби Гал Адель, ми мали змогу дізнатись про життя та звичаї угорського сільського населення, а також помилуватись ботанічним садом, який знаходиться біля садиби. Під час командних завдань ми спільно працювали над тим, щоб приготувати місцевий делікатесний десерт – багряника. У другій половині дня ми займались рукоділлям. Завдяки заняттям ми мали можливість отримати практичні навички з сільського туризму та гостинності, а також використати свої знання, отримані в рамках предмета «Сільський туризм».

У рамках практичного дня були проведені короткі доповіді пов’язані із Закарпаттям. Теми доповідей були переважно про закарпатські народні звичаї та традиції, фестивалі та, не в останню чергу, гастрономію. Наприкінці дня ми відродили один із гастрономічних звичаїв краю і разом смажили сало.

На мою думку, я можу сказати від імені всіх нас, це був насичений і цікавий практичний день, який зміцнив нашу команду, всі повернулися додому задоволеними та збагачені досвідом.

 

Форкош Тіфані-Анастасія
студентка II.  курсу спеціальності «Туризм»

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar