Про зустріч студентів кафедри обліку і аудиту з представником бізнесу

11 жовтня 2023 року здобувачі вищої освіти, які навчаються на спеціальностях 071 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» та 072 «Облік і оподаткування», мали нагоду особисто поспілкуватися та почути життєвий досвід бізнесмена Мирослава Кошуна, власника групи компаній «Koshun Group», що спеціалізуються в логістиці та перевезеннях. До складу групи входить чотири українські підприємства, словацька та чеська юридичні особи.

Бізнесмен розповів студентам про види діяльності компаній, особливості реалізації окремих проектів, досвід впровадження автоматизації бізнес-процесів, проблеми інтеграції різних технологічних рішень тощо. Важливим акцентом зустрічі було донесення важливості і сенсу постійного навчання, самовдосконалення і розвитку. Доповідач поділився власним досвідом навчання у різних бізнес-школах, рефлексії щодо етапів розвитку власного бізнесу, необхідності розвитку соціальної відповідальності бізнесу.

Гарним подарунком від пана Мирослава для кафедри стала книга естонського соціолога, суспільствознавця, педагога, громадського діяча Юло Вооґлайда «Мислити як громадянин».

Кафедра обліку і аудиту щиро вдячна Мирославу Кошуну за візит до закладу та можливості подальшої співпраці, які будуть реалізовані у рамках підписаних меморандуму та договорів про наукове консультування.

Відгуки студентів-учасників зустрічі:

«Чудова інформація, дуже хороша людина, з великим досвідом, він дав змогу зрозуміти що головне в починанні своєї справи. Це було змістовно, цікаво і корисно для всіх нас!».

Голубка Іванна, Соляк Генрієта, 1 курс, фінанси

«Було цікаво вислухати все, що говорив Мирослав Кошун, дізнатися про його досвід, з якими кроками він дійшов до успіху. Зробили для себе висновки на майбутнє».

Клепар Вікторія, Кобрин Мар’яна, 1 курс, фінанси

«Було приємно почути від реального бізнесмена, що таке світ бізнесу. Під час лекції ми дізналися, як важливо ставити перед собою цілі та дотримуватися їх».

Короді Патрісія, Марценюк Елеонора, 4 курс, облік

«Мені дуже сподобалося гостьова лекція, ми отримали багато корисних порад, які можемо використовувати у своїй кар’єрі, а також презентація підкреслила, наскільки важливо розвивати себе».

Баторі Вівіен, 4 курс, облік

«Від відкритої пари я отримала нові сенси, які надіюсь використати в подальшому професійному та особистому житті. Мені найбільше сподобався факт того, що гість/підприємець думає приземлено та ставиться до подій реалістично, не забуваючи про духовні цінності. На своєму прикладі він показав, що шлях, який він пройшов, був не легким, але не зважаючи на це, він ставить собі нові цілі та йде далі – це найкраща мотивація для кожного».

Барта Реґіна Летісіа, 4 курс

«Завжди цікаво слухати лекції та досвід людей, які мають досвід у бізнесі, оскільки вони можуть надати нам реалістичні поради».

Дюрко Теодора, Торішня Фружіна, 4 курс, облік

«Мені дуже сподобався виступ бізнесмена і те, що він зміг обговорити поставлені питання безпосередньо зі студентами».

Шімон Вівіен, 4 курс

«Слухати про досвід лектора було дуже цікаво. Розглядались питання, що допомогли дійсно зрозуміти деякі речі про процеси усвідомлення своєї мети та дій, що потрібно зробити для її досягнення, реалізації. Поради були корисними, та у майбутньому особисто мною будуть використовуватися».

Помаскіна Ніколетта, 4 курс

Кафедра обліку і аудиту ЗУІ

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English