Проект «Розфарбуймо наше довкілля» завершився

У будівлі філологічної кафедри імені Іштвана Котюка завершився проект відділу мистецтв ЗУІ «Розфарбуймо наше довкілля». Протягом двох тижнів, 20-31 березня студенти, викладачі та співробітники художнього відділення ЗУІ розфарбовували аудиторії 207-206-205 художнього відділу та стіни коридору . За цей час на стінах було намальовано близько 50 фігур різного розміру та форми, які по тематиці підходять для приміщень та робіт, що відбуваються в будівлі, а також мистецько-історичні, культурні згадки та сцени студентського життя.

  На початку коридору ми знаходимо напис MŰVÉSZETI RÉSZLEG  / MИСТЕЦЬКИЙ ВІДДІЛ , де кожна літера створена по різній художній техніці. Нижче ви знайдете коротку довідку про викладачів/працівників художнього відділу угорською та українською мовами.

За крок далі перехожого зустрічає дзеркальна фігура!

На цій стіні ми знаходимо колонку під назвою «Мистецький твір тижня» (у зв’язку з днем ​​угорської поезії серед портретів Ріпль – Ронаї Йожефа тепер ми бачимо портрет Леврінца Сабо). В подальшому ми можемо переглядати актуальний твір мистецтва від тижня до тижня, а також можемо знайти його короткий опис і коротко прочитати про роботу художника.

«Куточок скульптора» розташований у просторі між кабінетом теорії мистецтва 207 та кабінетом скульптури 206. У цьому куточку та на його «полиці» розмістили різноманітні культові мистецтвознавчі скульптури.

У дальній частині коридору можна побачити уявну книжкову полицю інституту. «Книжкову полицю» розділили на чотири частини. Зверху вниз: полиця 1-2 – світова література, полиця 3 – українська та угорська літератури, полиця 4 – закарпатські українські та закарпатсько-угорські автори. Авторів знайдених тут книжок розмістили на наших полицях викладачі факультету філології! Розділ світової літератури склали спільно Маргарита Кейс та Аніко Берегсасі , Тетяна Чонка зібрала імена українських та закарпатських українських авторів, а Василь Чордаш склав розділ угорської та закарпатської угорської літератури.

Навпроти нашої книжкової полиці, поруч із аудиторією малювання 206, до фігур Дєрдья Бенке та Петра Верше приєдналися два великі угорські художники Закарпаття  Йосип Бокшай, який пише портрет Бейли Ердеї.

Куташі Чаба

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar