Професійна консультація та погодження освітньої програми «Управління закладами освіти» підготовки здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти

9 березня 2023 року відбулася профконсультація, під час якої представники роботодавців та студенти, які навчаються за обраною спеціальністю, мали можливість обговорити освітню програму підготовки здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти «Управління закладами освіти».

Як інформував доктор педагогічних наук, доцент Силадій Іван Михайлович,  відповідальний за розробку освітньої програми «Управління закладами освіти», навчання за цією освітньою програмою було започатковано у 2022-2023 навчальному році кафедрою педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладами освіти. Програма створена на основі державного стандарту з урахуванням регіональних потреб та очікувань роботодавців. За пропозицією здобувачів освіти до програми додано нову дисципліну, а також розширено коло вибіркових дисциплін. Також, Іван Михайлович звернув увагу на те, що система організації та проведення педагогічної практики постійно удосконалюється і в майбутньому вона може бути покращена завдяки відгукам та пропозиціям керівників закладів освіти та здобувачів.

Представниками роботодавців на зустрічі були: директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської обласної державної адміністрації, доктор педагогічних наук, професор Марусинець Мар’яна Михайлівна, керівники закладів освіти, які забезпечують базу практики – Кулін Юдіт Імріївна, директор Ужгородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №10 з угорською мовою навчання імені Дойко Габора та директор Фахового коледжу Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ, кандидат педагогічних наук Шовш Катерина Степанівна.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar