Програма подвійних дипломів

Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ (ЗУІ), відповідно до статті 7 Закону України «Про вищу освіту», у співпраці із закладами вищої освіти Угорщини, з 2022/2023 навчального року запустив програму подвійних дипломів. Програма подвійних дипломів (англійською – Double Degree) між ЗУІ та Університетом Мішкольц передбачає можливість отримання другого диплому бакалавра або магістра після одного семестру навчання за кордоном.

Кафедра філології ЗУІ спільно з Університетом Мішкольц оголосили набір на чотири освітні програми за цією програмою. Таким чином, студенти, які вступають на освітні програми бакалаврського рівня вищої освіти «Угорська мова та література», «Англійська мова та література», «Німецька мова та література», а також на ОП магістерського рівня «Угорська філологія», також продовжуватимуть навчання в Університеті Мішкольц, і мають можливість отримати диплом ЗУІ та університету країни Європейського Союзу.

У середині травня група викладачів кафедри філології ЗУІ, на чолі з завідуючою кафедрою Аніко Берегсасі, відвідала Університет Мішкольц в рамках програми мобільності Erasmus+, де, серед іншого, обговорили досвід програми подвійних дипломів. Також відбулося урочисте підписання узгоджених освітніх програм та навчальних планів.

Факультет мистецтв Університету Мішкольц і кафедра філології ЗУІ домовилися про продовження співпраці, започаткування додаткових програм подвійних дипломів та обговорили можливі спільні дослідницькі проекти.

Участь викладачів кафедри філології ЗУІ у програмі мобільності Erasmus+ значною мірою сприяла поглибленню співпраці між Університетом Мішкольц та ЗУІ.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar