Стежками фольклору – студенти угорського відділення пройшли виїзну практику

9 червня 2023 року студенти угорського відділення кафедри філології Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ взяли участь в обов’язковій виїзній практиці.

Гарний настрій студентів навіть дощ не зіпсував, тож майбутні філологи із задоволенням долучалися до дедалі цікавіших заходів.

Першою зупинкою стала солеварня в смт. Вилок, де Маргаріта Кейс ознайомила присутніх з історією будівлі. Колись будівля використовувалася для митного оформлення вантажу солі, що перевозився з Марамороша, а також була осередком подій Визвольної війни Ракоці.

У комфортабельних мікроавтобусах студенти вирушили до наступної зупинки – пам’ятника Турул, встановленого на честь першої переможної битви Визвольної війни у смт. Вилок. Потім учасники практики, прибувши до Пийтерфолви, відвідали місцеву Картинну галерею (замок Дьєрдя), де Ріта Надьней Сакадаті розповіла про найвидатніші роботи закарпатських живописців, а також провела екскурсію будівлею. Після цього вони вирушили до Ландшафтного музею Тисагаті (Лупештський скансен), де здійснили подорож у часі, відвідавши одноповерховий будинок бідного селянина, житло вчителя та міщанське помістя Бікі. Учасники дізналися багато цікавих фактів про старовинні меблі та про особливості відкритого димоходу в атріумі. Насичений день завершився смаженням сала у парку розваг у Пийтерфолві, де їх привітав директор Іштван Іллєш.

Окрема подяка всім викладачам, які зробили цей день особливо цікавим для студентів.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Студенти 1-го курсу угорського відділення кафедри філології

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar