Підпрограма “Students at risk” для студентів, які змушені тікати від війни

– підпрограма стипендіальної програми "Stipendium Hungaricum" –

Підпрограма “Students at risk” є доповненням до стипендіальної програми “Stipendium Hungaricum”. Програма контролюється Міністерством закордонних справ та зовнішньої торгівлі Угорщини та керується громадською фундацією “Tempus”. Метою програми є надання допомоги студентам та докторантам, навчання чи дослідження яких були призупинені через війну, катастрофи тощо. Студентів, які тікають від війни в Україні, підпрограма підтримує стипендією.

ЗАЯВА НА НАВЧАННЯ НА 2022/23 НАВЧАЛЬНИЙ РІК

Громадяни України ще можуть подавати заявки на 2022/2023 навчальний рік за новим конкурсом, заявка на який доступна ТУТ.

Система заявок вже відкрита. Усі заявки необхідно подавати через онлайн-систему подачі заявок ГФ “Tempus”. Система онлайн-реєстрації доступна за ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

Існують також позауніверситетські навчальні програми, як до прикладу навчальна програма на базі Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ в м. Берегово (Україна). Назви цих навчальних програм містять в назві текст “Берегове/Berehove” (детальніше дивіться нижче).

Прийняті абітурієнти можуть розпочати навчання будь-коли, навіть вже після початку навчального року. Мета Нового конкурсу – допомогти громадянам України, які у 2022/2023 навчальному році хотіли розпочати навчання в Угорщині чи в угорському виші , але з будь-якої причини пропустили попередню можливість подати заявку.

Підпрограма “Students at risk” підтримує очне навчання у закладах вищої освіти, для отримання ступеня вищої освіти. На початку стипендіального навчання приймаючі університети приймають стипендіатів на неповну форму навчання (перший етап). Наприкінці першого етапу приймаючі заклади оцінюють, чи можуть одержувачі стипендії бути допущені до повної програми, що веде до здобуття наукового ступеня (другий етап), і чи можуть вони продовжувати навчання.
Єдиний виняток, коли вони можуть подати заявку на повний курс, це коли курс починається не у осінньому семестрі, а восени (перехресний вступ). У цьому випадку стипендіати можуть розпочати навчання в повному обсязі без етапу часткового навчання.

Окрема підпрограма ЗУІ ім. Ференца Ракоці ІІ (м. Берегово, Україна)

Ті, хто мають бажання навчатися в Україні (м. Берегово) на базі ЗУІ ім. Ференца Ракоці ІІ, мають можливість обирати серед спеціальностей запропонованих цим закладом (перегляньте систему подачі заявок для доступних програм).

Навчальні програми, які пропонуються в м. Берегово – це комплексні курси, які включають угорську мову та культуру, а також підготовчі курси англійської мови.

У рамках позауніверситетських програм навчання громадяни України можуть пройти повну програму навчання в Берегові або частину в Берегові, а іншу частину в приймаючому закладі в Угорщині.

Ви можете подавати заявку для навчання в Берегові за наступними спеціальностями, навчальними курсами:

Курси Ніредьгазького університету:

ID

код

спеціальність

початок прийому заяв

ступінь

місто

мова

форма навчання

40674

BSZKGAM

Публічне управління та адміністрування

2022.10.04

BA/BSc/BProf

Берегово

англійська

денна

40674

BSZKGAM

Публічне управління та адміністрування

2022.10.04

BA/BSc/BProf

Берегово

угорська

денна

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar