Святкування Різдва в Закарпатському угорському інституті імені Ф. Ракоці ІІ

Кафедра філології (англійське та українське відділення) організували в інституті офіційне святкування Різдва. Цей  захід відбувся 14-го грудня в аудиторії  Грош Арнольд.       

Захід розпочався чарівним танцем у виконанні першого курсу англійської філології. Різними мовами лунали різдвяні вірші: першокурсниця Заріцькі Олександра продекламувала поезію українською, Шереш Каріна – німецькою, студентка першого курсу Мате Кінга – угорською мовою.

Наступним були гурт «Freed» під керівництвом Сіладі Василя. У їх виконанні прозвучали зворушливі різдвяні пісні.

Гумор є невід’ємною складовою справжнього свята. Викликав посмішку у глядачів короткометражний фільм про підготовку до Різдва, відзнятий другим курсом. А студенти третього та четвертого курсів підготували надзвичайно смішні сценки з життя – жартівливі моменти під час готування до Різдва.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Студенти української філології розповіли про традиції святкування Різдва в Україні, Угорщині та Англії, ознайомили з різдвяними звичаями багатьох країн світу: Австралії, Іспанії, Норвегії, Швеції, Латвії, Сполучених Штатів Америки, Франції. Також назвали традиційні дванадцять святкових страв різдвяного столу українців.

Завершився захід святковим музичним спектаклем, який  створив справжню різдвяну атмосферу у серцях кожного присутнього.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Курмай Аніта

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar