Тренери Центрів гандбольної майстерності БФ «ГЕНІУС» вчергове підвищили свою кваліфікацію

Благодійний фонд «ГЕНІУС» у співпраці з Закарпатським угорським інститутом імені Ференца Ракоці ІІ та Центром спортивної академії Федерації гандболу Угорщини влітку 2022 року заснували Центри гандбольної майстерності, відкривши філіали у різних населених пунктах Закарпаття.

Заняття розпочалися восени 2023 року для 636 молодих людей (355 хлопців, 281 дівчина), у 6 вікових групах, з якими займалися 20 тренерів з фізичного виховання у 45 групах, у 3 історичних регіонах краю (Унг, Берег, Марамарош-Угоча).

Програма проводиться з метою підтримки, допомоги та розвитку талановитих дітей в контексті ідеї забезпечення рівних можливостей для кожного, популяризації гандболу в закладах освіти Закарпаття, відбору молодих талановитих гандболістів, підвищення їх конкурентоспроможності та повернення колишньої престижності гандболу в нашому регіоні.

З 9 по 10 грудня 2023 року тренери 17 Центрів гандбольної майстерності взяли участь у чергових тренінгах, що проходили на базі Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ. Тренінги проводили керівник навчального центру Федерації гандболу Угорщини, головний тренер Європейської федерації гандболу, керівник відділу управління транскордонними програмами Федерації гандболу Угорщини Ласло Горват та тренер з силової підготовки гандбольного клубу м. Кішварда Ференц Мартинович.

Семінар охоплював проведення професійного, методологічного аналізу відеозаписів матчів 1-го Кубку гандболу, організованого благодійним фонд «ГЕНІУС», що відбувся 9 грудня 2023 року в трьох локаціях (Спортивно-оздоровчий центр ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІI, Фаховий коледж ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІI, Берегівський ліцей імені Лайоша Кошута).

Програма підтримки талановитих гандболістів реалізується за підтримки Уряду Угорщини та Федерації гандболу Угорщини.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Наталія Вароді, благодійний фонд «ГЕНІУС»

 

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar