Тренінг «Стереотипи та міфи щодо булінгу» для студентів кафедри обліку і аудиту

02 березня 2023 року кафедрою обліку і аудиту ЗУІ у рамках емоційного тренінгу «Стереотипи та міфи щодо булінгу» було організовано зустріч здобувачів першого та другого рівня вищої освіти спеціальностей «Облік і оподаткування» та «Фінанси, банківська справа та страхування» з начальницею відділу підтримки сім’ї та координації надання соціальних послуг Управління соціального захисту населення Берегівської РДА-РВА Локер Ерікою Степанівною.

Спілкування зі студентами пані Еріка розпочала з інформації про структуру, функції та основні ділянки роботи очолюваного нею відділу, зокрема ознайомила присутніх із Регіональною програмою сімейної, демографічної, гендерної політики, попередження насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми. Під час заходу учасники розглянули поняття та відмінності між булінгом й мобінгом, адміністративну та кримінальну відповідальність за їх вчинення. Гостя звернула увагу на основні положення Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання та протидії мобінгу (цькуванню)» від 16.11.2022 № 2759-ІХ, зокрема, що студенти, як майбутні працівники мають не лише право на здорові та безпечні умови праці, а й на гідне ставлення з боку роботодавця, інших працівників. Проблема булінгу та мобінгу – це соціальна проблема всього світу, а молодь є найбільш вразливою категорією, тому формування навичок та умінь здобувачів освіти щодо правильно поводження у ситуаціях при загрозі життю, честі й гідності – є одним з важливих завдань в освітньому середовищі.

Спікерка розповіла здобувачам освіти про види домашнього насильства та торгівлю людьми, як боротися з цими неприйнятними проявами людської поведінки і виходити з тих чи інших ситуацій. Загалом до причин, які призводять до прояву насилля належать: людська нерівність, нетолерантність спільноти через суспільні стереотипи, ставлення до проблеми насильства у самому суспільстві, сімейне виховання, традиції формування ієрархій у колективах тощо.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Під час спілкування з гостею студенти задали багато питань, які турбують їх, як майбутніх фахівців, на що отримали ґрунтовні роз’яснення і збагатили власні навички Soft Skills – універсальні якості, що допомагають взаємодіяти між собою в колективі, незалежно від сфери діяльності.

Щиро вдячні Локер Еріці Степанівні за змістовну, інформативну й корисну лекцію!

Кафедра обліку і аудиту

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar