У Берегові влаштували флешмоб з безпеки дорожнього руху «Роллінг Гоу»

9 жовтня за спільної організації Гімназії ім. Каталін П. Франгепан та фонду «Допомога без кордонів» відбувся флешмоб з безпеки дорожнього руху та охрони навколишнього середовища «Роллінг Гоу».

Присутніх – вихованців старшої групи Берегівського базового ДНЗ Гімназії ім. Каталін П. Франгепан, Берегівського ДНЗ №6 «Казка» та учнів Берегівського ліцею ім. Лайоша Кошута – привітала в.о. директора Гімназії ім. Каталін П. Франгепан Андреа Якоб.

«Сьогодні ми проводимо унікальний захід, адже флешмоб «Роллінг Гоу» організовується вперше. Сподіваюся, всі добре проведуть час»,

– зазначив засновник фонду «Допомога без кордонів» Янош Мештер, за ініціативи якого стартувала програма «Роллінг Кідс», що має на меті навчити дітей різного віку, починаючи з дошкільного, азам безпечного поводження на дорозі. За його словами, програма складається з двох частин. Насамперед, програма має на меті підвищити обізнаність дітей про безпеку дорожнього руху та захистити навколишнє середовище. Для цього координатори проєкту обладнали дитячі карти причепом, сівши у який, діти можуть самостійно очищати навколишнє середовище від сміття.

Після вітальних слів учасники взяли участь у флешмобі, під час якого вихованці дитячих садків та школярі на велосипедах і картах подолали відстань від Берегівського будинку культури до ліцею ім. Лайоша Кошута. Позитивну атмосферу заходу підсилив вчитель музики, директор Берегівської школи мистецтв ім. Золтана Кодая Cтепан Бобаль. Дізнавшись до ліцею ім. Лайоша Кошута на малечу чекав біг з перешкодами, навіть попри прохолодну погоду ентузіазм учасників нікуди не зник.

 «У 2022 році мережа навчальних закладів Гімназії ім. Каталін П. Франгепан приєдналася до програми «Роллінг Кідс». У зв’язку з цим автопарк наших закладів збагатився різноманітними транспортними засобами з педальним управлінням. Минулого року ми презентували їх у рамках дня спорту, головною темою  якого була безпека дорожнього руху, оскільки важливо, щоб діти вже з дошкільного віку знали правила дорожнього руху»,

– зазначила Андреа Якоб.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Фонд «Допомога без кордонів» і цього разу приїхав не з порожніми руками, кожна дитина отримала жилет підвищеної видимості та подарунки від Миколая, які вдалося зібрати у рамках благодійної акції «Подарунок з-під взуттєвої коробки».

A. K.