У Тисапийтерфолві стартував табір народної музики і народного танцю

21 серпня в Центрі професійно-технічної освіти ім. Егана Еде ЗУІ ім. Ф.Ракоці ІІ у с. Тисапийтерфолва розпочав роботу табір народної музики та народного танцю, організований Закарпатським угорськомовним педагогічним товариством. У таборі візьмуть участь вихованці філії дитячої школи мистецтв та творчості угорського народу «Туліпан Танода» у с. Тисапийтерфолва (28 дітей).

На офіційному відкритті заходу присутніх привітала директорка дитячої школи мистецтв та творчості угорського народу «Туліпан Танода» Аджеліка Кепич. За її словами, протягом тижня діти співатимуть угорські народні пісні, виконуватимуть народні танці, матимуть змогу спробувати себе у народних іграх, вивчатимуть мистецтво гри на інструментах (скрипка, тамбура, контрабас), а у вільний від занять час створюватимуть вироби ручної роботи. Директорка навчального закладу висловила подяку ЗУПТ та угорському уряду за можливість для учнів мистецької школи «Тюліпан Танода» вдосконалювати свої навички навіть у літню пору. А потім побажала учасникам табору приємних вражень від перебування у таборі.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Куратор табору, викладачка народного співу та народних ігор філіалу «Тюліпан Танода» у с. Тисапийтерфолва Ержебет Кокаш представила викладачів філіалу навчального закладу, які проводитимуть заняття у таборі:

  • Крістіна Ботош – викладачка народни танців
  • Іштван Надь – викладач гри на тамбурі, контрабасі
  • Ержебет Кокаш старша – викладач народних ремесел
  • Емілія Туряниця – викладачка гри на скрипці
  • Ласло Бочкаі – викладач народних танців та гри на губній гармошці
  • Музичний супровід – ансамбль «Кокаш Банда».

Вихователі: Абігель Дюрко, Ребека Кочіш та Ніколетта Дока.

Медична сестра: Марта Кобрін-Шереш

На урочистому відкритті табору у виконанні ансамблю «Кокаш Бада» прозвучали народні пісні краю сатмар, у виступі взяли участь також і діти.

Тисапийтерфолвський табір народної музики і народного танцю відбувся за організації ЗУПТ за підтримки Державного секретаріату з питань національної політики та Фонду ім. Габора Бетлена..

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar