У ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ побував уповноважений уряду Угорщини Норберт Пал

18 січня уповноважений уряду Угорщини в справах біженців, які переховуються від російсько-української війни в Угорщині, Норберт Пал побував у Закарпатському угорському інституті імені Ференца Ракоці ІІ.

Під час свого візиту уповноважений угорського уряду провів переговори з ректором ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Степаном Черничком та директоркою Благодійного фонду «ГЕНІУС» Наталією Вароді. Високоповажний гість прибув до навчального закладу в супроводі директора Благодійного фонду Товариства угорської культури Закарпаття (ТУКЗ) Гейзи Гулачі та голови Берегівськоого осередку ТУКЗ Йосипа Шіна.

Під час візиту Норберт Пал ознайомився із ситуацією, що склалася навколо внутрішньо переміщених осіб, а також дізнався більше про діяльність ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ у сфері надання допомоги таким особам. За словами ректора, загалом із початку повномасштабного вторгнення до сьогодні гуртожиток та будівлі, які є власністю ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ, дав прихисток для семисот ВПО. Він зазначив, що в теперішній час у гостьовому будинку для викладачів коледжу проживає 15 внутрішньо переміщених осіб з України. Ректор не оминув увагою і те, що ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ не лише допоміг надати житло біженцям, але й на початку війни викладачі та студенти навчального закладу волонтерили на прикордонних пунктах та в поїздах, а співробітники навчального закладу сприяли організації та проведенню національного мультитесту в Угорщині.

Уповноважений уряду Угорщини також поцікавився долею угорців на Закарпатті, на що Степан Черничко відповів, що угорська спільнота Закарпаття живе і працює, а тим, хто не покинув батьківщину, треба дати можливість для повноцінного життя на рідній землі.

А. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar