У ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ відзначили Міжнародний день рідної мови

Щороку 21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови. Цього дня 1999 року Генеральна Асамблея ЮНЕСКО (Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури) ухвалила відповідну резолюцію. Серед іншого, у ній звернули увагу на різноманітність і багатство мов і закликали до захисту тих, які перебувають під загрозою зникнення, і вирішили встановити всесвітній день.

З нагоди Всесвітнього дня відділення угорської філології кафедри філології Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ організувала святкову програму.

Першою присутніх привітала доцентка відділення угорської філології Катерина Дудич.

Потім студентка 4 курсу спеціальності «угорська мова та література» Ніколетт Півнєва презентувала доповідь про те, чому Всесвітній день рідної мови відзначається саме 21 лютого. У другій половині дня на відвідувачів чекала інтерактивна гра. Студенти взяли участь у мовній вікторині, відповідали на загадки, відгадували слова та прислів’я, збагачуючи свої знання про різні мови світу. Наостанок, під керівництвом викладачки відділення угорської філології Рейки Матей, учасники заходу почули різні форми привітання різними мовами та дізналися більше про слогани, які стали відомими різними мовами світу.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Святкова програма, організована відділенням угорської філології, пройшла в дружній атмосфері та збагатила учасників цінними знаннями.

A. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar