У ЗУІ ім. Ф. Ракоці триває підготовка до Великодня

Великдень – одне з найважливіших і найбільших свят християнства, у цей день увесь християнський світ святкує воскресіння Ісуса Христа. Зі святом пов’язано чимало традицій і символів, таких як писанка, паска чи поливанки у Світлий Понеділок.

Кафедра педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладом освіти Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ докладає максимум зусиль, аби відродити стародавні традиції, зберегти та передати їх молодому поколінню. 26 березня викладачі кафедри організували день підготовки до Великодня, в якому могли взяти участь усі охочі, хто хотів дізнатися більше про великодні традиції та розкрити таємниці писанкарства..

На початку заходу сцену заполонили учні ПЗ «Дитяча школа мистецтв угорського народу „Туліпан Танода”», які відродили народні ігри та виконали народні пісні, викликавши неабиякий захват серед глядачіа. Підготували малечу до виступу їх вчителі – Ержебет Кокаш та Крістіна Ботош.

Учасників заходу привітала викладачка кафедри Єва Габода, яка наголосила, що захід проводиться з метою відродження угорських традицій та ознайомлення зі звичаями наших пращурів.

Потім на сцену вийшли студенти 2 курсу спеціальності «Дошкільна освіта», які під керівництвом Ержебет Кокаш представили інсценізації народних ігор.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Після церемонії відкриття розпочалася творча робота. І малі, і дорослі із задоволенням вивчали різні техніки писанкарства. Умілі рученята створювали березькі дряпанки, гребінці та воскові писанки, приготовані селу Шаланки.

A. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar