У ЗУІ подискутували про проблеми галузі дошкільної освіти

28 квітня за організації Закарпатського угорськомовного педагогічного товариства (ЗУПТ) в Закарпатському угорському інституті ім. Ференца Ракоці ІІ відбулася конференція для вихователів закарпатських угорських дитячих садків, під час якої педагоги мали змогу обговорити важливі питання виховного процесу у рамках циклу лекцій на тему «Стратегії пошуку шляхів подолання нинішньої кризової ситуації».

Гостей та доповідачів конференції вітала голова секції дошкільної освіти ЗУПТ Єва Габода. У своїй промові очільниця зазначила, що через різні обставини протягом останніх 3 років конференцію проводили лише онлайн або гібридному форматі, а цього року з’явилася можливість поділитися надбаннями у сфері дошкільної освіти в рамках очної зустрічі.

«Наша робота, як вихователів дитячих садків, полягає в тому, аби не передати дітям відчуття тривоги, які виникають внаслідок труднощів, з якими ми, дорослі, стикаємося»,

– додала вона.

Після цього директор Берегівської філії Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти Бейла Габода прочитав вступну лекцію «Проблеми та перспективи розвитку етнічної освіти на Закарпатті». Потім викладач Фахового коледжу ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Іштван Гогола ознайомив присутніх з теоретичними основами виникнення стресу та поведінки у стресових ситуаціях.

У другій половині дня викладачка кафедри педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладами освіти Ілона Гаврилюк виступила з доповіддю на тему «Активізація захисних механізмів в умовах стресових ситуацій». Після цього слово взяла директорка «Гімназія ім. П. Каталін Франгепан» Андрея Якоб, яка охарактеризувала умови функціонування закладів дошкільної освіти в кризових ситуаціях. Інструктор з народних ігор Дитячої школи мистецтв та творчості угорського народу «Туліпан Танода» Габріелла Сіладіней Товт розповіла про способи зняття стресу за допомогою ігор..

На завершення учасники заходу підбили підсумки та обмінялися набутим досвідом.

A. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English