У ЗУІ проходить 2-га Всеукраїнська зимова школа з програмування

2-га Всеукраїнська зимова школа з програмування організовується Ужгородським національним університетом спільно із Закарпатським угорським інститутом імені Ференца Ракоці ІІ. Захід проводиться на базі ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ з 12 по 19 січня.

Табір об’єднав близько 80 студентів із різних регіонів України – студентів Ужгородського, Запорізького та Київського національних університетів, Одеського національного політехнічного університету, Харківського національного радіоелектронного університету, Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ, а також учнів різних загальноосвітніх шкіл.

Під час роботи табору із цікавими лекціями виступатимуть досвідчені викладачі, які також є переможцями міжнародних та всеукраїнських олімпіад. Упродовж тижня студенти опановуватимуть нові навички з програмування, вирішуватимуть складні завдання та задачі з всеукраїнської олімпіади з інформатики. Крім того, учасники заходу матимуть можливість узяти участь в активних розважальних заходах, таких як екскурсії, прогулянки та спортивні заняття.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

За словами завідувачки кафедри математики та інформатики ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Каталін Кучінки, організація та проведення табору має важливе значення, оскільки в рамках навчальної програми учасники зможуть набути нового досвіду. Зауважила, що серед учасників є студенти, які вирішили взяти участь у таборі заради саморозвитку, але є у переліку учасників можна побачити й випускників кафедри, які упродовж тижня хотіли б дізнатися більше про методику викладання, аби використати її у викладацькій роботі.

«Для нашої кафедри проведення цього табору є дуже важливим. Ми не беремо участі в організаційних процесах, але можемо делегувати наших студентів, аби ті отримали якомога більше знань. Крім того, наші викладачі мають змогу встановити тісні зв’язки з викладачами відомих університетів, які стануть у пригоді в майбутньому»,

– додала завідувачка кафедри.

А. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar