У ЗУІ відбулася XVIII Міжнародна наукова конференція

21-22 вересня Закарпатський угорський інститут ім. Ференца Ракоці ІІ спільно з Львівським державним університетом фізичної культури імені Івана Боберського організували XVIII Міжнародна наукова конференція на тему «Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті». Захід проводився на базі ЗУІ.

Урочисте відкриття першого дня конференції відбулося 21 вересня. Першим присутніх привітав завідувач кафедри стрільби та технічних видів спорту Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського професор Богдан Виноградський.

Потім слово взяв проректор з наукової роботи та питань якості освіти ЗУІ Дюло Фодор, який у своїй вітальній промові наголосив:

«Співпраця ЗУІ та Львівського університету розпочалася у 1999 році, і за ці роки нам вдалося досягти значних результатів, які приносять користь як українській, так і угорській спільноті».

Проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Львівського державного університету фізичної культури професор Андрій Вовканич висловив глибоке задоволення високим рівнем співробітництва між двома установами та назвав відрадним той факт, що кількість учасників конференції щороку зростає.

Опісля привітальних промов викладач Львівського державного університету фізичної культури ім. Івана Боберського Олег Рибак виступив з доповіддю на тему: «Передумови моделювання живих систем». Потім слово взяв професор Харківської державної академії фізичної культури Олег Худолій, який ознайомив присутніх з особливостями підготовки рукопису до їх публікації в різних наукових журналах. Згодом проректор Дюло Фодор та викладачі кафедри географії та туризму Олександр Бергхауер і Аттіла Товт представили спільну презентацію на тему: «Можливості туристичного використання дерев’яних храмів Закарпаття».

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Протягом дня учасники конференції заслухали доповіді лекторів відомих українських та закордоннх ЗВО.

22 вересня конференція продовжилася обговоренням важливих питань в рамках секційних засідань.

A. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar